Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Μπαγκλαντεσιανοί με ”βιτρίνα” ίντερνετ καφέ, ”σκότωναν” κλεμμένα κινητά και υπολογιστές

Οι πολίτες της πρωτεύουσας δέχονται καθημερινά αλλεπάλληλα χτυπήματα  από αδίστακτους ληστές που είναι «πρόθυμοι» για ένα κινητό, ή για λίγα ευρώ, να σε… αφήσουν αιμόφυρτο, ή ακόμα και νεκρό στην χειρότερη περίπτωση. Δεν λέμε πως τα δεκάδες εγκλήματα που κατακλύζουν καθημερινά τα δελτία τύπου της αστυνομίας τα διαπράττουν αλλοδαποί.  

Ωστόσο τα αμέτρητα ίντερνετ καφέ που έχουν γεμίσει το κέντρο της Αθήνας και τα οποία τα λειτουργούν αλλοδαποί,  έχουν αποδείξει επανειλημμένα πως πίσω από την «βιτρίνα» τους, κρύβονται παράνομες πράξεις, όπως η πλαστογραφία και διακίνηση διαβατηρίων και ταυτοτήτων, καθώς όμως και πλήθος κλοπιμαίων, κυρίως υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων και τσαντών που έχουν αποσπαστεί βίαια από απροστάτευτους Αθηναίους.

Ένα ακόμη περιστατικό αποδεικνύει πως αρκετά από αυτά τα μαγαζιά, για τα οποία ο Δήμος Αθηναίων, σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων του κέντρου, αδιαφορεί πλήρως, είναι άνδρο παρανομίας  και η ύπαρξή του όχι μόνο πλήττει τους νόμιμους επιχειρηματίες και καταστηματάρχες της περιοχής, αλλά και το ίδιο το κράτος.

Απαιτείται άμεσος έλεγχος σε όλα αυτά τα καταστήματα που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, για να βεβαιωθούν οι αρμόδιοι πως λειτουργούν νόμιμα και πως η πολιτεία – σε αυτές τις δύσκολες στιγμές της οικονομικής κρίσης – εισπράττει τα όσα δικαιούται από τους αλλοδαπούς που ζουν και εργάζονται στην χώρα μας.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας ΜΑΚΕΛΕΙΟ, συνελήφθησαν δύο αδέρφια από το Μπαγκλαντές, 29 και 31 ετών, οι οποίοι διατηρούσαν στην περιοχή της Κυψέλης στην οδό Νικοπόλεως, κατάστημα τύπου «ίντερνετ καφέ». 

Μετά από πληροφορίες, ότι το συγκεκριμένο κατάστημα εμπορεύεται κλεμμένους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και συσκευές κινητών τηλεφώνων, οι άντρες της Ασφάλειας του τμήματος του Αγίου Παντελεήμονα,  σε συνεργασία  με αστυνομικούς της Δ.Α.Α./ΟΠΚΕ, επιτήρησαν την περιοχή και διαπίστωσαν ότι: Αλλοδαποί άντρες, οι οποίοι ήταν εμφανώς χρήστες ναρκωτικών ουσιών, διέρχονταν συνεχώς από το εν λόγω κατάστημα χωρίς να παραμένουν ώρα εντός.

Οι Αστυνομικοί αποφάσισαν να διενεργήσουν έλεγχο και εισήλθαν στο κατάστημα όπου βρισκόταν το ένα από τα δύο αδέρφια από το Μπαγκλαντές. Οι άντρες της Ασφάλειας, διαπίστωσαν ότι κάτω από τον πάγκο της υποδοχής υπήρχαν σε σακούλες τουλάχιστον έξι φορητοί υπολογιστές, καθώς και τέσσερα κινητά νέας τεχνολογίας, για τα οποία οι Μπαγκλαντεσιανοί δεν διέθεταν αποδείξεις αγοράς και την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Μετά από ερωτήσεις των αστυνομικών, ο Μπαγκλαντεσιανός υπάλληλος του καταστήματος, αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι διαμένει σε διαμέρισμα  στην περιοχή της Κυψέλης και μάλιστα τους οδήγησε στο σπίτι του, στο οποίο εκείνη την ώρα βρισκόταν ο αδερφός του.  Μετά από έρευνα, βρέθηκαν, μέσα στο σπίτι των Μπαγκλαντεσιανών και συγκεκριμένα μέσα σε ντουλάπα στο υπνοδωμάτιο, πλήθος υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων, θήκες και τσάντες μεταφοράς,  καθώς όμως και τσάντες με αμέτρητα ανταλλακτικά φορητών Η/Υ και κινητών.

Τα δύο αδέρφια συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα όπου και σχηματίστηκε εις βάρος τους δικογραφία. Αναζητείται ένας ακόμη αλλοδαπός, στου οποίου το όνομα φέρεται να είναι το παράνομο ίντερντετ καφέ.

Το ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ