Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΑΖΩΣΕΙ ΜΕ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΑ ΟΙΝΟΦΥΤΑ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ

Ένα ακόμα μέλος της συμμορία, που είχε «γαζώσει» με καλάσνικοφ αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, πριν ένα χρόνο, στα Οινόφυτα, έπεσε στα χέρια της ΕΛΑΣ την περασμένη Δευτέρα στην Ιεράπετρα της Κρήτης.

Πρόκειται για έναν 23χρονο Αλβανό, ο οποίος εντοπίστηκε μετά από πολύμηνες έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής και συνελήφθη από ειδική ομάδα της υπηρεσίας, που μετέβη για τον σκοπό αυτόν στην Κρήτη.

Σε βάρος του 23χρονου εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης (από Αθήνα και Λάρισα) για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και ληστείες από κοινού και κατά συρροή, καθώς και καταδικαστική απόφαση για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Τον περασμένο Σεπτέμβρη συνελήφθησαν τρία μέλη της συμμορίας, η οποία είχε διαπράξει θρασύτατες ληστείες σε δύο κοσμηματοπωλεία στην πλατεία του Τυρνάβου, σωρεία άλλων ληστειών σε σπίτια και καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Τον Ιούλιο του 2014 πυροβόλησαν επτά φορές με καλάσνικοφ εναντίον των αστυνομικών που τους καταδίωκαν μετά από ληστείες στην περιοχή, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Μετά τη σύλληψη του τέταρτου της σπείρας, αναζητούνται ακόμα δύο άτομα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών Αθηνών.

Πηγή: ΑΜΠΕ