Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015

Ισόβια στον Πακιστανό λαθρομετανάστη που είχε κατακρεουργήσει ομοεθνή του με μπαλτά

Ασυγκίνητο έμεινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου από την απολογία του 27χρονου σήμερα Πακιστανού που αιματοκύλισε την Ιεράπετρα την 14η Ιουνίου του 2014.  

Tου επέβαλλε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του συμπατριώτη του με μπαλτά.
Ακόμα, του επιβλήθηκαν 26 χρόνια κάθειρξη για δύο απόπειρες δολοφονίας και βιασμό και 31 μήνες για επικύνδινη σωματική βλάβη, φθορά ξένης ιδιοκτησίας ,οπλοφορίας και οπλοχρησίας κατά συρροή.
Συνολικά, εκτιτέα είναι τα 25 έτη για τις πράξεις του.

Είχε κάνει και βιασμό
Νωρίτερα, το Δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο τον 28χρονο για όλες τις πράξεις που κατηγορείται ωστόσο δύο από τους ενόρκους είχαν την άποψη ότι έπρεπε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού για όλες τις πράξεις του, εκτός τον βιασμό αλλά μειοψήφησαν.

Τι είπε ο Πακιστανός «πρόσφυγας»
Στην απολογία του ο Πακιστανός υποστήριξε αρχικά ότι δεν ξέρει για ποιο λόγο έκανε ό,τι έκανε και οτι "είναι άρρωστος"

Ισχυρίσθηκε πως διατηρούσε δεσμό με την γυναίκα την οποία κατηγορείται ότι βίασε και πως αυτή τον προέτρεψε να επιτεθεί στον 49χρονο Ιεραπετρίτη, προκειμένου να τον σκοτώσει.
Ανέφερε δε, πως είχε οικονομικές διαφορές με τον συμπατριώτη του που σκότωσε με τον μπαλτά.

Να σημειωθεί ότι ο συνήγορός υπεράσπισης παρουσίασε στο δικαστήριο ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες από το Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, σύμφωνα με τις οποίες ο κατηγορούμενος πάσχει από "παραληρηματική ψύχωση στην οποία επιδρά μειωμένος καταλογισμός"
Εισαγγελέας: Είχε πλήρη συνείδηση των πράξεων του

Ωστόσο η εισαγγελέας της έδρας στην πρότασή της αντέκρουσε τους ισχυρισμούς αυτούς και έκανε λόγο για "προσπάθεια συγκάλυψης των ενεργειών του δράστη", ο οποίος- όπως είπε- είχε πλήρη συνείδηση των πράξεων του.

Σύμφωνα με την Εισαγγελέα, ο Πακιστανός  που τυπικά ζούσε παράνομα στη χώρα μας (τυπικά με την έννοια ότι δεν υφίσταται κανενός είδους ποινικό ή άλλο μέτρο σε όσους αλλοδαπούς ζουν παράνομα)  θέλησε να πάρει με τον τρόπο του εκδίκηση για το γεγονός ότι εργαζόταν -κατά την άποψή του- πολύ και δεν πληρωνόταν ανάλογα.

Η ίδια πρότεινε την ενοχή του για τις βασικές κατηγορίες
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr