Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Κοζάνη: Συνελήφθησαν έξι Αλβανοί μέλη σπείρας κακοποιών και αναζητείται ο 38χρονος εγκέφαλος

Έξι συλλήψεις - Αναζητείται ο 38χρονος «εγκέφαλος» της οργάνωσης

Μόνο ο 38χρονος «εγκέφαλος» διέφυγε από τη σπείρα των Αλβανών που εισέβαλαν σε σπίτια μοναχικών ηλικιωμένων στα χωριά του Δήμου Κοζάνης και τους ξάφριζαν ή τους λήστευαν, αν τους έβρισκαν μέσα. Οι έξι ομοεθνείς συνεργοί του συνελήφθησαν με επιχείρηση της Ασφαλείας και της Ο.Π.Κ.Ε.

Οι Αλβανοί κακοποιοί ηλικίας από 16 ως 53 χρόνων, μεταξύ των οποίων και δύο γυναίκες, δρούσαν τους τελευταίους τρεις μήνες υπό τις οδηγίες του 38χρονου που αναζητείται, καθώς εκκρεμούν σε βάρος του τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς και του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης για ληστείες και κλοπές. Στο διάστημα αυτό, διέπραξαν μία ληστεία, 11 διαρρήξεις σε σπίτια και έκλεψαν τέσσερα αυτοκίνητα από τα οποία ένα βρέθηκε στην κατοχή τους και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή των μελών της σπείρας πλήθος διαρρηκτικά εργαλεία, κυάλια, δυο φορητούς πομποδέκτες, δύο μαχαίρια, ένα τσεκούρι, μια βαριοπούλα και δυο φυσίγγια, αλλά και κλοπιμαία μεταξύ των οποίων δυο χρυσά φλουριά, ένα μενταγιόν, ένα δαχτυλίδι, μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, επτά κινητά και διάφορα τιμαλφή των οποίων η προέλευση ερευνάται.

Οι αλλοδαποί δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης με κατηγορίες κατά περίπτωση για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία, διακεκριμένες κλοπές, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, οπλοφορία και οπλοχρησία.