Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Μυτιλήνη λόγω… λαθρομεταναστών! Ο Δήμαρχος εκλιπαρεί να τους πάρουν από το νησί.


Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Μυτιλήνη λόγω… λαθρομεταναστών! Ο Δήμαρχος εκλιπαρεί να τους πάρουν από το νησίΑποκλειστικές φωτογραφίες με selfies και προσευχές από την «μεταφορά» τους στην Αθήνα!

 Το νησί της Λέσβου δέχεται καθημερινά εκατοντάδες λαθρομετανάστες. Με τη διαχείριση των εισροών να έχει καταστεί αδύνατη, ο δήμαρχος κάνει έκκληση για μεταφορά των ανθρώπων αυτών από το νησί στην Αθήνα.

Δραματική φαίνεται πως είναι η κατάσταση στην Μυτιλήνη, αφού η εισροή μεταναστών είναι τεράστια και η τοπική αυτοδιοίκηση αναζητά λύσεις για να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Ο δήμος του νησιού αποφάσισε να μεταφερθούν οι μετανάστες στο πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει μήνυμα τόσο προς τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας, όσο και προς την κυβέρνηση.

"Όπως γνωρίζετε, λόγω του συνεχώς αυξανόμενου αριθμού αφίξεων των παράνομων μεταναστών και προσφύγων στο νησί της Λέσβου, η κατάσταση πλέον είναι μη διαχειρίσιμη και ιδιαίτερα κρίσιμη" σημειώνει σε αυτή ο δήμαρχος και συμπληρώνει "εγκυμονούνται κίνδυνοι για την υγεία και την ασφάλεια τόσο των πολιτών του νησιού όσο και των ίδιων των μεταναστών λόγω της έλλειψης οργανωμένων εγκαταστάσεων υγιεινής και της διαμονής πολλών εξ αυτών σε δημόσιους χώρους".

Ο κ. Γαληνός σημειώνει πως χρειάζεται περισσότερες αστυνομικές δυνάμεις ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής μεταφορά μεταναστών με το πλοίο της γραμμής από τη Λέσβο στην Αθήνα.