Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Εφιαλτικά τα επίσημα στοιχεία για την λαθρομετανάστευση





Γράφει ο Αντίοχος
Βγήκαν στη δημοσιότητα τα αναλυτικά στοιχεία για τη λαθρομετανάστευση, του πρώτου πενταμήνου 2015.

Σύμφωνα, λοιπόν, μ’ αυτά μέχρι και τον Μάιο του 2015 είχαν εισέλθει στην Ελλάδα, από τα θαλάσσια σύνορα, 46.016 λαθρομετανάστες, επταπλάσιοι σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα (6.576).

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι μόνο την πρώτη βδομάδα του Ιουνίου, με βάση το άθροισμα των «Ημερησίων Δελτίων Λαθρομετανάστευσης», μπήκαν –μόνο δια θαλάσσης- τόσοι όσοι μπήκαν πέρυσι ολόκληρο το πρώτο 5μηνο (6.590)!

Ωστόσο, εκτός από τα θαλάσσια σύνορα, έχουμε και χερσαία. Συνολικά, λοιπόν, από θαλάσσια και χερσαία σύνορα, το φετινό 5μηνο εισήλθαν 59.669 λαθρομετανάστες, ενώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα είχαν εισέλθει 18.250 (αύξηση κατά 3 ½ φορές). Και βέβαια, τα στοιχεία αφορούν μόνο τους συλληφθέντες…
Έτσι, κάνοντας μια απλή αναγωγή, αφού πέρυσι είχαμε -όλο το χρόνο- από χερσαία και θαλάσσια σύνορα 77.163 λαθρομετανάστες, φέτος πάμε για 300.000!


Από κει και πέρα, καταρρίπτεται και ο μύθος περί αύξησης του αριθμού των λαθρομεταναστών, λόγω του πολέμου σε Συρία και Ιράκ. Καθότι, οι εκ Συρίας και Ιράκ προερχόμενοι είναι συνολικά 30.618, από τους 59.699 (περίπου 51%).

Ψάχνοντας τα αντίστοιχα στοιχεία για την περυσινή χρονιά (που γινόταν πόλεμος), το αντίστοιχο ποσοστό για Σύριους και Ιρακινούς, ήταν συνολικά 44%, δηλαδή ελάχιστα κάτω από το φετινό 51%.

Άρα, η αλματώδης αύξηση της λαθρομετανάστευσης είναι «κατόρθωμα» των Τσιπροκαμμένων (γεια σου υπουργοπάνε με τις… «κόκκινες γραμμές» σου!), που δια της αρμοδίας υπουργού έταζαν… διαμερίσματα και ξενοδοχεία με όλα τα κομφόρ, στους επίδοξους λαθρομετανάστες!