Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ Η ΣΥΡΙΖΟΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Όταν οι ίδιοι οι αυτοαποκαλούμενοι «αντιρατσιστές» και «ανθρωπιστές» αναγκάζονται να παραδεχθούν ότι η κατάσταση με την λαθρομετανάστευση έχει γίνει ανεξέλεγκτη, τότε γίνεται ακόμη πιο πολύ αντιληπτό το πόσο τεράστιο έχει γίνει το πρόβλημα αυτό.
“Οι αριθμοί είναι τεράστιοι. Πρόκειται για μια κατάσταση που ισορροπεί επικίνδυνα. Δεν ξέρουμε τις αντοχές του «συστήματος» γιατί δεν υπάρχει σύστημα, δεν μπορούμε να ελέγξουμε πού πηγαίνουν αυτοί οι άνθρωποι. Θυμάστε τους 650 Σύρους που είχαν μαζευτεί στο Σύνταγμα; Είχα πει τότε ότι θα φτάσει η στιγμή που αυτό το νούμερο θα μας φαίνεται αστείο” λέει ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης, πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του δήμου Αθηναίων.

Μόλις το προηγούμενο Σάββατο 1.700 λαθρομετανάστες από την Λέσβο, έφθασαν στον Πειραιά, από εκεί στην Ομόνοια και από εκεί στο… πουθενά. Καθημερινά υπολογίζεται ότι φθάνουν στην Αθήνα 200-300 πρόσφυγες που έρχονται από Λέσβο, Χίο, Σάμο. Κω.

Πέρα, όμως, από την ξεκάθαρη παραδοχή του προβλήματος, δεν υπάρχει τίποτα το «αστείο», όπως προφανώς λέει χωρίς να το συνειδητοποιήσει ο Παπαγιαννάκης. Αφού όλοι αυτοί οι τόσο «ευαίσθητοι» στα ζητήματα των δικαιωμάτων των παράνομα εισερχόντων στην Χώρα μας φρόντισαν να διευκολύνουν ακόμη περισσότερο την διέλευσή τους στην Ελλάδα, καθιστώντας την ξέφραγο αμπέλι, τώρα αναρωτιούνται γιατί η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Η Χώρα «βουλιάζει» καθημερινά από τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό λαθρομεταναστών, αλλά οι ηθικοί και πολιτικοί υπεύθυνοι γι’ αυτήν την τραγική κατάσταση φροντίζουν με τα λεγόμενά τους να εξοργίζουν ακόμη περισσότερο τους ήδη ταλαιπωρημένους γηγενείς κατοίκους του Τόπου.


Όπως διαβάζουμε χαρακτηριστικά σε καθεστωτικό έντυπο («Καθημερινή») “«Δεν υπάρχουν υποδομές, δεν υπάρχουν χρήματα, δεν ξέρουμε τι να τους κάνουμε, οπότε ελπίζουμε ότι θα βρουν την άκρη μόνοι τους και θα εξαφανιστούν» παραδέχεται κυβερνητικό στέλεχος. «Φοβάμαι ότι κάποια στιγμή θα είναι τόσοι που δεν θα χωρούν πουθενά. Και τότε θα σκάσει η βόμβα» ομολογεί”.

Άχρηστοι, ανίκανοι και ασόβαροι στην κυβέρνηση, όπως ουσιαστικά ομολογεί δικό της στέλεχος, δημιούργησαν τις συνθήκες εκείνες για να σκάσει η βόμβα και τώρα «ανησυχούν» για τις συνέπειες που θα έχει αυτή η έκρηξη. Μια κυβέρνηση, η οποία «ελπίζει» ότι οι λαθρομετανάστες «θα βρουν την άκρη μόνοι τους και θα εξαφανιστούν» (άλλη μια επανάληψη της «θρυλικής» ατάκας της Χριστοδουλοπούλου), όσο άφρων κι αν είναι, αποτελεί κίνδυνο για την Πατρίδα και τον Λαό της.

Γιώργος Μάστορας