Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΣΒΟΛΗ….ΤΙ ΕΙΝΑΙ ; ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΣΒΟ! 3.000 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ! ΚΥΡΙΑ ΤΑΣΙΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ…; ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

metanastes

ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ  ΚΑΙ Η ΑΝΙΚΑΝΗ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ - ΠΛΗΡΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ!


Εικόνα πόλης υπό κατάληψη θυμίζει η Μυτιλήνη και ιδιαίτερα το λιμάνι της, στο οποίο στοιβάζονται περισσότεροι από 1.000 λαθρομετανάστες !!! 

Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, στη Λέσβο βρίσκονται αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 3.000 λαθρομετανάστες !!!

1.000 βρίσκονται μέσα στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών της Μόριας και άλλοι τόσοι στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Λέσβου, το οποίο έχει μετατραπεί σε καταυλισμό. Εκτός όμως από  αυτούς, 1.000 περίπου βρίσκονται στην Προκυμαία Μυτιλήνης και άλλοι τόσοι σε διάφορες περιοχές της Λέσβου, όπου αποβιβάστηκαν τις τελευταίες ώρες με βάρκες.

Η κατάσταση στο λιμάνι της Μυτιλήνης είναι τραγική, αφού οι ταλαίπωροι αυτοί άνθρωποι μη έχοντας που να μείνουν, κοιμούνται στα πεζοδρόμια, στις πλατείες, στους δρόμους και σε κτίρια του Δημοσίου, όπως το Τελωνείο, το περίφρακτο χώρο του Λιμεναρχείου και άλλα.

Οι αρχές ασφαλείας έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά, μη έχοντας καμία απολύτως βοήθεια από την πολιτεία.

Ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, προσπαθεί με συσκέψεις επί συσκέψεων να βρει λύσεις, που όμως δεν έρχονται ποτέ.

Και οι πολίτες της Λέσβου, δίκαια του καταλογίζουν ευθύνες για την εικόνα του Δήμου του, παρά το γεγονός ότι προσπαθούν να βοηθήσουν και αυτοί τους λαθρομετανάστες, στο μέτρο του δυνατού.
Δυστυχώς όμως η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και τα πράγματα οδεύουν προς δραματικές εξελίξεις.

Δείτε στο βίντεο που σας παραθέτουμε, εικόνες που σοκάρουν.