Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Αριστερά και λαθρομετανάστευση: Δεν είναι καν μαρξιστές! Απλώς υπηρέτες ξένων συμφερόντων


Αριστερά και λαθρομετανάστευση: Δεν είναι καν μαρξιστές! Απλώς υπηρέτες ξένων συμφερόντωνΔεν είναι πρωτόγνωρες οι εικόνες με τα ελληνικά νησιά να πλημμυρίζουν από λαθρομετανάστες. Δεν είναι, επίσης, πρωτόγνωρες οι προσπάθειες των πολιτικάντηδων να αποδώσουν δικαίωμα ψήφου σε εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομεταναστών.

Αμφότερα έχουν την απαρχή τους στις μνημονιακές κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, οι οποίες βλέποντας ότι χάνουν το όποιο επίπλαστο έρεισμα στον Ελληνικό Λαό, αποφάσιζαν την αλλοίωση του εκλογικού σώματος.

Την «εργολαβία» αυτή συνεχίζει και η αριστερά, τα αποκόμματα της οποία διαγκωνίζονται στο ποιος θα ασχημονήσει περισσότερο εις βάρος των Ελλήνων και υπέρ των λαθρομεταναστών.

Πρόσχημα για αυτή την στάση των δήθεν «λαϊκών» κομμάτων της αριστεράς, τα «δικαιώματα» ή αλλιώς αμερικανιστί τα “human rights”, ξεχνώντας να μιλήσουν – έστω μία φορά – για τα δικαιώματα των Ελλήνων που πλήττονται από το φαινόμενο – απότοκο του επιθετικού καπιταλισμού της καταστροφής.

Στο πεδίο της ιδεολογικής σύγκρουσης που υποτίθεται γίνεται γύρω από το φαινόμενο της αθρόας λαθρομετανάστευσης, υπάρχει μία μεγάλη παρανόηση, η οποία δεν θα έπρεπε να υφίσταται δεδομένης της σύμπνοιας και συμφωνίας μεταξύ «μαρξιστών» και «φιλελεύθερων» εναντίον των εθνικών ιδεών, που μόνο η Χρυσή Αυγή εκφράζει μέσα στο αφελληνισμένο Κοινοβούλιο.

Το ότι οι δήθεν «φιλελέυθεροι» της ψοφοδεξιάς είναι υπηρέτες οικονομικών – ξένων συμφερόντων δεν χρειάζεται ιδιαίτερη μνεία, αφού το αποκάλυψε με «μεγαλοπρέπεια» η μνημονιακή εποχή. Όμως η αριστερά φροντίζει, είτε μέσω της αγαστής συνεργασίας πρώην αριστερών δημοσιογράφων, είτε μέσω των πλουτοκρατών – ολιγαρχών να διατηρεί ένα φιλολαϊκό προφίλ για να κοροϊδεύει τους αδαείς.  

Στην πραγματικότητα, όμως, και αυτοί είναι υπηρέτες οικονομικών συμφερόντων, όπως διαφάνηκε τόσο από τις δηλώσεις Χριστοδουλοπούλου, η οποία έκανε σαφές στους πάντες ότι ο «αντιρατσισμός» είναι επάγγελμα, με λίγες ώρες εργασίες και πολύ υψηλές αμοιβές, όσο και από την αποκάλυψη της ιστοσελίδας μας για συνεργασία μεταξύ τούρκων δουλεμπόρων και «αντιρατσιστών».


Ας δούμε την γνώμη των πατέρων του μαρξισμού σχετικά με την παράνομη μετανάστευση:
ΜΑΡΞ: «Σκοπός της εισαγωγής ξένων εργατών είναι η διατήρηση της δουλείας και η ακύρωση όλων των διεκδικήσεων των ντόπιων εργατών για μισθούς και συνθήκες εργασίας.»
ΕΝΓΚΕΛΣ: «Η μετανάστευση διαιρεί τους εργάτες σε δυο ομάδες, στους ντόπιους και στους ξένους, και οι τελευταίοι χωρίζονται σε Ιρλανδούς, Γερμανούς και πολλές άλλες μικρές ομάδες, η κάθε μια από τις οποίες καταλαβαίνει μόνο τον εαυτό της. Για να σχηματίσεις από όλους αυτούς ένα ενιαίο κόμμα απαιτούνται ασυνήθιστα μεγάλες δυνάμεις. Έχουμε συχνά κάποια βίαια ξεσπάσματα, αλλά η μπουρζουαζία δεν έχει παρά να περιμένει υπομονετικά και αυτά τα ανομοιογενή στοιχεία της εργατικής τάξης θα διαχωριστούν και πάλι...».
ΛΕΝΙΝ: «Στον αριθμό των ιδιοτήτων του ιμπεριαλισμού που συνδέονται με τον κύκλο των φαινομένων που περιγράφουμε, ανήκει η μείωση της μετανάστευσης από τις ιμπεριαλιστικές χώρες και η αύξηση της εγκατάστασης (του ερχομού εργατών και της μετοίκησης) σε αυτές τις χώρες από τις πιο καθυστερημένες…»

Καθίσταται σαφές, λοιπόν, και με βάση τα παραπάνω, που παρουσιάστηκαν ενδεικτικά αφού υπάρχουν και πολύ περισσότερα, πως όλοι αυτοί οι δήθεν «αριστεροί», δήθεν «υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δεν έχουν καμία ιδεολογία, παρά μόνο υπερασπίζονται τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας ενάντια στον δοκιμαζόμενο από την κρίση και την ανεργία Ελληνικό Λαό.

Κώστας Αλεξανδράκης