Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Ένοχοι για τη δολοφονία 98χρονου στην Κρήτη κρίθηκαν 3 αλλοδαποί

Ενόχους έκρινε σήμερα και το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης τους τρεις Σύρους για την δολοφονία ενός 98 χρόνου στο Βενεράτο Ηρακλείου, το Μάιο του 2011.
 
Οι δύο από αυτούς εισέβαλαν στο σπίτι του υπερήλικα την ώρα που αυτός κοιμόταν με σκοπό να τον ληστέψουν. Τον έδεσαν χειροπόδαρα και στη συνέχεια τον φίμωσαν χρησιμοποιώντας κομμάτια από ύφασμα με αποτέλεσμα ο 98χρονος να χάσει τη ζωή του από ασφυξία ενώ δεν βρήκαν τα χρήματα που θεωρούσαν ότι είχε στο σπίτι του.
 
Στον 29χρονο το Εφετεία επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία και ποινή κάθειρξης 15 ετών και 3 μηνών για τις πράξεις της ληστείας και της οπλοκατοχής.
 
Στον 23χρονο Σύρο επέβαλε ποινή κάθειρξης 20 ετών και 2 μηνών για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας και της ληστείας, ενώ ένοχος κρίθηκε και ο τρίτος Σύρος, 37 ετών, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 15 ετών και 9 μηνών για ηθική αυτουργία στη ληστεία, σύσταση συμμορίας και οπλοκατοχή.
 
Ουσιαστικά το Εφετείο δεν άλλαξε την ποινή του Πρωτοβάθμιου δικαστηρίου το Νοέμβριο του 2012, ενώ ο τέταρτος που είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου, ένας Κρητικός ηλικίας 49 ετών όταν έγινε το έγκλημα, απεβίωσε στη φυλακή ενώ εξέτιε ποινή κάθειρξης 14 ετών και 6 μηνών για τις πράξεις της ηθικής αυτουργίας σε ληστεία, της σύστασης συμμορίας και της οπλοκατοχής.