Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Αγρίνιο: Στο νοσοκομείο δύο αστυνομικοί από επίθεση ΡΟΜΑ

ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ" ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ(;) ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ..

Σοβαρή συμπλοκή τσιγγάνων ΡΟΜΑ με αστυνομικούς σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ στο Αγρίνιο. Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ενώ και σε δύο περιπολικά έχουν προκληθεί ζημιές.

Ειδικότερα το επεισόδιο έλαβε χώρα στον καταυλισμό Λαγκαδιά που βρίσκεται κοντά στο μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας στο Αγρίνιο όταν εκεί μετέβησαν αστυνομικοί λόγω διατάραξης ησυχίας από τους Ρομά.

Ωστόσο όταν έφθασαν τα περιπολικά στον καταυλισμό δέχθηκαν καταιγισμό από πέτρες και ξύλα από την πλευρά των τσιγγάνων. Από την επίθεση δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά αν και δέχθηκαν άγρια χτυπήματα στο κεφάλι με καδρόνια και τσιμεντόλιθους.

Τα στοιχεία των Ρομά που προκάλεσαν την επίθεση είναι γνωστά στις αστυνομικές αρχές και είναι σε εξέλιξη εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους.

Το επεισόδιο αν και δεν είναι πρωτοφανές είναι σοβαρότατο και επιτείνει τον προβληματισμό για την παραβατικότητα που επιδεικνύουν ορισμένοι τσιγγάνοι, ακόμα και λίγα μέτρα από την αστυνομική διεύθυνση.