Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

ΑΛΩΣΗ: 4.000 λαθροεισβολείς μπούκαραν σε ένα τριήμερο - Έξι φορές περισσότεροι από πέρυσι!


ΑΛΩΣΗ: 4.000 λαθροεισβολείς μπούκαραν σε ένα τριήμερο - Έξι φορές περισσότεροι από πέρυσι!Το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης καθημερινά γίνεται ολοένα και πιο έντονο.  

Έξι φορές μεγαλύτερος σε σχέση με πέρυσι είναι ο αριθμός των λαθρομεταναστών που συνελήφθησαν στη χώρα το διάστημα Ιανουαρίου - Μαΐου.

Σύμφωνα με επικαιροποιημένα στατιστικά στοιχεία, από την αρχή του έτους και μέχρι την 31η Μαΐου, το Λιμενικό είχε περισυλλέξει, κυρίως από το Ανατολικό Αιγαίο, 40.297 παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες αντί «μόλις» 6.500 πέρυσι.

Στη διάρκεια του τριημέρου (5-7/6/2015) συνελήφθησαν από Αστυνομία και Λιμενικό για παράνομη είσοδο στη χώρα 4.046 άτομα. Το φαινόμενο είναι εντονότερο στη Μυτιλήνη, όπου το τελευταίο πεντάμηνο περισυνελέγησαν από το Λιμενικό 18.371 αλλοδαποί, προερχόμενοι από τα τουρκικά παράλια.

Ενδεικτικά, νωρίς χθες το πρωί περιπολικά σκάφη εντόπισαν ανοικτά του αεροδρομίου Μυτιλήνης και στη θαλάσσια περιοχή «Άκρα Αγριελιά» δύο φουσκωτές βάρκες με 40 και 38 παράνομους μετανάστες, αντίστοιχα. Παρόμοια περιστατικά καταγράφηκαν σε Χίο, Κάλυμνο, Κω, κ.α.

Όπως διαπιστώνεται, το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης μέρα με την μέρα μεγαλώνει, καθώς είναι η ίδια η πολιτική της κυβέρνησης, η οποία με τον τρόπο της προκαλεί την έλευση των λαθρομεταναστών. Μια πολιτική η οποία καθορίζεται από την Χριστοδουλοπούλου και το επιτελείο της, με δηλώσεις περί προσφύγων που «λιάζονται», και δεν λαμβάνει υπόψιν της στο ελάχιστο τα τεράστια προβλήματα που γεννά η μαζική εισροή λαθρομεταναστών και η μετατροπή των νησιών και των λαϊκών συνοικιών της Αθήνας σε αποθήκες ψυχών, είναι αναπόφευκτο να λειτουργεί ως «κράχτης» για τον ερχομό ακόμη περισσοτέρων παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών.
Γιώργος Μάστορας