Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Θεσσαλονίκη: Ισόβια ποινή σε 29χρονο Ουκρανό για τη δολοφονία Βουλγάρας ιερόδουλης

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) σε 29χρονο Ουκρανό, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τη στυγερή δολοφονία 34χρονης ιερόδουλης από τη Βουλγαρία, στη διάρκεια της ερωτικής τους πράξεις.


Το έγκλημα διαπράχθηκε τον περυσινό Ιανουάριο στο διαμέρισμα όπου η -βουλγαρικής καταγωγής- γυναίκα προσέφερε τις ερωτικές της υπηρεσίες, ενώ οι Αστυνομικές Αρχές εξιχνίασαν οκτώ μήνες αργότερα την υπόθεση, οπότε και συνελήφθη ο δράστης, που ομολόγησε την πράξη του.

Ο κατηγορούμενος, που κατάγεται από την Ουκρανία και ζει από το 2008 στην Ελλάδα εργαζόμενος περιστασιακά ως σερβιτόρος, σεκιουριτάς και τεχνικός θεάτρου, είχε κλείσει ραντεβού με την ιερόδουλη με την οποία συμφώνησε να δοκιμάσει σαδομαζοχιστικό σeξ.

Το συγκεκριμένο «πρόγραμμα» περιελάμβανε πράξεις βίας και το διαφήμιζε η 34χρονη στο Διαδίκτυο, μέσω του οποίου ο δράστης φέρεται να την εντόπισε.

Ο ίδιος, απολογούμενος στο δικαστήριο, επισήμανε ότι έχασε τον έλεγχο, αλλά δεν ήταν σε θέση να ανακαλέσει στη μνήμη του τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έφτασε στο σημείο να σφάξει με κουζινομάχαιρο την αλλοδαπή γυναίκα και στη συνέχεια να την στραγγαλίσει με τα ίδια του τα χέρια.

Τη δική του εκδοχή για το έγκλημα παρουσίασε στο δικαστήριο ο συνήγορος υπεράσπισης του 29χρονου, ο οποίος μίλησε για «παιχνίδι που υπερέβη τα όρια», με συνέπεια οι βιαιότητες να προκαλέσουν «ταραχή και φόβο» στον εντολέα του, γεγονός που τον οδήγησε στη συγκεκριμένη αντίδραση. Επικαλούμενος δε ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες, ισχυρίστηκε ότι ο κατηγορούμενος «πάσχει από ψύχωση», η οποία οφείλεται σε εφηβικά τραύματα.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτούς τους παραπάνω ισχυρισμούς και τιμώρησε τον Ουκρανό με τα ισόβια δεσμά. Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου κάθισε ένας 49χρονος φίλος του που αθωώθηκε για την πράξη της υπόθαλψης εγκληματία.