Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ: ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΕΝΑΣ 19ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ

Στη σύλληψη ενός 19χρονου Πακιστανού που επιχείρησε να περάσει παράνομα 6 λαθρο μετανάστες, προχώρησε η Ειδική Ομάδα Δίωξη Παράνομη Μετανάστευση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης και το Τμήμα Ασφάλειας και Τροχαίας Κομοτηνής.

Συγκεκριμένα, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, στον ανατολικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού, οι αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής έκαναν σήμα στάσης στον 19χρονο Πακιστανό, ο οποίος οδηγούσε ένα Ι.Χ., προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος στο όχημα. Εκείνος δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις, ανέπτυξε ταχύτητα και αμέσως οι αστυνομικοί ξεκίνησαν καταδίωξη.

Στην προσπάθειά του να διαφύγει, κατευθύνθηκε προς τον κόμβο Ιάσμου της Εγνατίας Οδού, όπου το αυτοκίνητο που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε σε προστατευτικό κιγκλίδωμα, ενώ στη συνέχεια ο δράστης εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε σε φυγή.

Άμεσα οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης και του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής πραγματοποίησαν ενδελεχείς έρευνες στην περιοχή, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 19χρονου.

Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 170 ευρώ και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.