Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Εξυπνάδες Αβραμόπουλου: Να φύγουν 16 χιλιάδες λαθρομετανάστες από την Ελλάδα, όσοι... ήρθαν δηλαδή μέσα σε 2 εβδομάδες! Απίστευτη κοροιδία!


Εξυπνάδες Αβραμόπουλου: Να φύγουν 16 χιλιάδες λαθρομετανάστες από την Ελλάδα, όσοι... ήρθαν δηλαδή μέσα σε 2 εβδομάδες!«Κολπάκια» Αβραμόπουλου με το ζήτημα των λαθρομεταναστών. Σταγόνα στον ωκεανό αυτοί που θα φύγουν σε σχέση μ΄αυτούς που μένουν και συνεχίζουν να έρχονται!

Είναι ολοφάνερο ότι εκεί στην Κομισιόν θεωρούν την Ελλάδα ως μια αποθήκη ψυχών. Γι΄ αυτό, είναι τουλάχιστον άστοχο να πανηγυρίζει ο Επίτροπος της Ελλάδας Δημήτρης Αβραμόπουλος για το σχέδιό του, το οποίο, δήθεν, αντιμετωπίζει επιτυχημένα την όξυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Χώρα μας από την μαζική εισροή παράτυπων μεταναστών.

Η πρόταση Αβραμόπουλου, η οποία εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προβλέπει την μετεγκατάσταση 16.000 (μόνο!) λαθρομεταναστών απ΄όσους έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα και αφορά μόνο υπηκόους της Συρίας και της Ερυθραίας.

Κι αυτό, εννοείται, δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί άμεσα αλλά σε βάθος διετίας, διάστημα κατά το οποίο ο αριθμός των νέων λαθρομεταναστών που θα έχουν φτάσει στην Χώρα μας θα είναι πολλαπλάσιος, με την κατάσταση να έχει χειροτερέψει πολύ περισσότερο.  

Μάλιστα, το σχέδιο αυτό αφορά μόνο όσους λαθρομετανάστες έφτασαν στην Ελληνική επικράτεια μετά τις 15 του Απριλίου, καθώς όσοι εισήλθαν στην Χώρα πριν απ΄αυτήν την ημερομηνία θα συνεχίσουν να περιφέρονται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και να «λιάζονται» στις πλατείες της Αθήνας!

Με ποιο σκεπτικό, άραγε, μπήκε αυτό το χρονικό ορόσημο; Ο αριθμός των 16.000 που ΘΑ φύγει από την Χώρα μας, σε σύνολο εκατοντάδων χιλιάδων που βρίσκονται ήδη εδώ, όπως και του όλο και αυξανόμενου αριθμού των νεοεισερχομένων, είναι πολύ μικρός σε σχέση με την έκταση του προβλήματος, καθώς αυτό οξύνεται με αμείωτη ένταση.

Πίσω από τις θριαμβολογίες του Αβραμόπουλου κρύβεται η διαιώνιση του ζητήματος της λαθρομετανάστευσης, καθώς δεν δίνεται καμιά ουσιαστική λύση στο καυτό αυτό θέμα που ταλανίζει την Πατρίδα μας.
Γιώργος Μάστορας