Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

«Βουλιάζει» η Αθήνα από τους λαθρομετανάστες: 3000 έφτασαν μέσα σε μια εβδομάδα

ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ? ΑΣ ΔΙΑΒΑΖΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ...  Τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά…..ανοιχτά σύνορα…..καλωσόρισμα σε όλους τους λαθρομετανάστες που θα τους ονομάσουν πρόσφυγες για να πάρουν άσυλο κι αλλά τέτοια……

Το μεταναστευτικό αποτελεί εδώ και μήνες το Νο1 πρόβλημα για τα νησιά του Αιγαίου, καθώς η ροή λαθρομεταναστών και προσφύγων έχει ξεφύγει από κάθε όριο και οι τοπικές αρχές έχουν παραδώσει τα όπλα μην ξέροντας πώς να αντιμετωπίσουν το ζήτημα. 

Ανταπόκριση στις εκκλήσεις των δημάρχων δεν υπάρχει απο τα κυβερνητικά στελέχη και το πρόβλημα συνεχίζει να διογκώνεται αντί να μεθοδεύεται η αντιμετώπισή και η σταδιακή λύση του.

Σήμερα το πρωί αποβιβάστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά ακόμη 700 λαθρομετανάστες, προερχόμενοι από τη Μυτιλήνη κυρίως, αλλά και από τη Χίο και την Κω, τα νησιά δηλαδή που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Αυτό όμως που αποτελούσε μέχρι πρότινος πονοκέφαλο για τους νησιώτες τείνει να δημιουργήσει -αν δεν είναι ήδη γεγονός - μείζον θέμα και για την Αθήνα, καθώς την τελευταία εβδομάδα έχουν φτάσει στην πρωτεύουσα 3000 λαθρομετανάστες, οι οποιοι άμα τη αφίξει τους μεταφέρονται στο κέντρο, όπου αφήνονται στην τύχη τους.

Να θυμίσουμε ότι στις 14 Ιουνίου έγινε η μεγάλη μετακίνηση, καθώς με έκτακτο δρομολόγιο του πλοίου Blue Star 1, αλλά και με το τακτικό δρομολόγιο της γραμμής Μυτιλήνη - Χίος - Πειραιάς, είχαν φτάσει από τη Μυτιλήνη στον Πειραιά περίπου 1.800 λαθρομετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι ήταν εγκλωβισμένοι, λόγω της καθυστέρησης των απαραίτητων γραφειοκρατικών διαδικασιών, στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στα κέντρα υποδοχής του νησιού.

Ακολούθησε στις 16 Ιουνίου το πλοίο της γραμμής «Χίος-Μυτιλήνη» με το οποίο έφτασαν στον Πειραιά περίπου 400 λαθρομετανάστες, κατά κύριο λόγο Σύροι πρόσφυγες πολέμου.
Η κατάσταση αυτή, παρόλο που δείχνει να έχει φτάσει στο απροχώρητο, είναι βέβαιο ότι θα χειροτερεύσει, δεδομένου ότι η μεταναστευτική ροή από παράλια της Τουρκίας προς τα ελληνικά νησιά συνεχίζεται καθηεμρινά με αμείωτους ρυθμούς.

Καμίνης: Δεν υπάρχει οργάνωση για το μεταναστευτικό
Το πρόβλημα του μεταναστευτικού έθιξε και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.
«Δεν υπάρχει οργάνωση, δεν υπάρχει μέθοδος, δεν υπάρχει πρόγραμμα. Φοβάμαι ότι δεν πάμε καθόλου καλά», τόνισε ο κ. Καμίνης, προσθέτοντας: «Η Πολιτεία ήταν απροετοίμαστη να δεχθεί αυτό το κύμα, ενώ το γνωρίζαμε. Δεν μιλάω αυτή τη στιγμή για την κυβέρνηση. Το δυστύχημα ξέρετε είναι ότι εδώ διαδέχεται η μια κυβέρνηση την άλλη, επειδή δεν υπάρχει δημόσια διοίκηση στη χώρα και έχει διαλυθεί, ακριβώς δεν μπορεί να διασφαλιστεί μια συνέχεια. Και γι’ αυτό κάθε κυβέρνηση πάει να αρχίσει από την αρχή και έχουμε αυτή την κατάσταση. Οταν έρχονται οι καραβιές έτσι και τους αφήνουν τους ανθρώπους στην τύχη τους, τι καταμέτρηση να γίνει; Και δεν ξέρω αν θέλουν να κάνουν καταμέτρηση…». 

Έκρυθμη η κατάσταση στη Μυτιλήνη
Στο μεταξύ, η διαιώνιση του προβλήματος και η αδυναμία στην εξεύρεση λύσης έχει εξοργίσει τους λαθρομετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα νησιά και δεν μπορούν να ταξιδέψουν για τις χώρες της δυτικής Ευρώπης, όπως σχεδίαζαν..!

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει η Μυτιλήνη, όπου τις τελευταίες ημέρες είναι καθημερινό φαινόμενο οι συμπλοκές μεταξύ λαθρομεταναστών, αλλά και οι συγκρούσεις με τους λιμενικούς. Μόλις χθες δύο ομάδες λαθρομεταναστών ήρθαν σε συμπλοκή μεταξύ τους με αποτέλεσμα να υπάρξουν μέχρι και τραυματισμοί.

Συγκεκριμένα, περίπου 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ανάμεσά τους και μία γυναίκα σε κατάσταση εγκυμοσύνης.

Το ίδιο είχε συμβεί και την Δευτέρα 15 Ιουνίου όταν εκατοντάδες πρόσφυγες και λαθρομετανάστες όλων των εθνικοτήτων εγκατέλειψαν νωρίς το απόγευμα τον καταυλισμό στον Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης και πορεύτηκαν στο λιμάνι της πόλης, διεκδικώντας την άμεση έκδοση των απαραίτητων δικαιολογητικών και την αναχώρηση τους από το νησί..!