Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ – Θρασύτατοι Ρομά σακατεύουν γέροντες στο κέντρο των Αμυκλών! “ Οι πολίτες αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στις εκλογές. Καταγγέλουν τον Δήμο… Eγκλώβισαν και τον πολιτικό ψεύτη, υπουργό Γρηγοράκο! ” (photos)

r4

Το ποτήρι ξεχείλισε! Οι κάτοικοι των Αμυκλών αγανακτισμένοι έκλεισαν την Ε.Ο. Σπάρτης – Γυθείου σήμερα το βράδυ ώρα 8:15. Θρασύτατοι Ρομά στο κέντρο του χωριού απείλησαν και γρονθοκόπησαν δύο 80χρονους Αμυκλιώτες. Οι κατατρομαγμένοι συμπολίτες νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Σπάρτης ενώ οι Ρομά διέφυγαν στους μπαξέδες ανατολικά του χωριού.

r1

Χτές (16/3/14) το απόγευμα οι κάτοικοι των Αμυκλών συγκεντρώθηκαν στο Κοινοτικό γραφείο προκειμένου να συζητήσουν για το οξύτατο πρόβλημα που έχουν δημιουργήσει στον χωριό, και την ευρύτερη περιοχή, οι Ρομά. Μετα από συζήτηση αποφάσισαν να αντιδράσουν δυναμικά. Δεν θα μετέχουν στις εκλογές, δεν θα ψηφίσουν και θα απαιτήσουν την εφαρμογή του Νόμου απόλυτα και διαρκώς.
r2

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση δύο γέροντες, ο 80χρονος Ευστάθιος Κονιδιτσιώτης και ο συνομήλικός συγγενής του Γιάννης Δαφνιώτης αποχώρησαν και βάδιζαν στο πεζοδρόμιο της Ε.Ο. κατευθυνόμενοι προς τα σπίτιά τους. Ακριβώς στο σημείο που βρίσκεται το super market των Αμυκλών, 2-3 Ρομά, γνωστοί στο χωριό, έκλεισαν τον δρόμο στους γέροντες και τους απείλησαν.

r3

Ένας από τους Ρομά, ο γνωστός «Βαγγέλης», λένε αυτόπτες μάρτυρες, φώναξε βίαια στον Ευστ. Κονιδιτσιώτη: «Θα αποσύρεις την μήνυση κατά του θείου μου που έβαλες στη φυλακή». Όταν ο 80χρονος αρνήθηκε τον κτύπησαν με γροθιές και τον τραυμάτισαν. Κτυπήματα δέχθηκε και ο Γ. Δαφνιώτης. Οι Ρομά διέσχισαν την Ε.Ο. και χάθηκαν στους μπαξέδες ενώ εκείνη τη στιγμή οι κάτοικοι ολοκλήρωναν την συγκέντρωσή τους.

r4

Στο άκουσμα και στο θέαμα των κατάκοιτων γερόντων, οι πολίτες έριξαν τους κάδους απορριμμάτων στην Ε.Ο. κι έκλεισαν τον δρόμο ζητώντας άμεσα την παρέμβαση Εισαγγελέα.
Ασθενόφόρο μετέφερε τους γέροντες στο Νοσοκομείο προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

r5

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν ήταν πρωτοφανείς. Οι κάτοικοι των Αμυκλών δήλωσαν αποφασισμένοι να μην ανοίξουν τον δρόμο. Τεράστιες ουρές σχηματίστηκαν ενώ εγκλωβισμένος ήταν και ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος. Οι πολίτες αφού διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον υπουργό απαίτησαν λύση στο πρόβλημα που έχει κάνει τη ζωή τους κόλαση… “Με τι μούτρα ήρθατε εδώ… μας έχετε εγκαταλείψει… οι μανάδες μας, τα παιδιά μας τρέμουν…”

Ο κ Γρηγοράκος ζήτησε συνεργασία κι ενημέρωση προκειμένου να μεταφέρει το ζήτημα στους αρμόδιους Υπουργούς εξοργίζοντας κάποιους πολίτες που του φώναζαν ότι έπρεπε να έχει γνώση αλλά και τη λύση στο πρόβλημα. Η Αστυνομία ζήτησε να ανοίξει ο δρόμος και οι πολίτες αρνήθηκαν πεισματικά.

r6

Ο υπουργός αποχώρησε δεσμευόμενος άμεσα να εξετάσει το θέμα δηλώνοντας ότι η κατάσταση είναι πράγματι δύσκολη και πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος. Ανέφερε επίσης ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί Αστυνομικό Τμήμα στις Αμύκλες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις Αμύκλες δρουν ανενόχλητοι οι Ρομά αφού η Αστυνόμευση είναι ανεπαρκής λόγω έλλειψης προσωπικού. Το ένα θύμα της επίθεσης, ο 80χρονος Ευστάθιος Κονιδιτσιώτης είχε πέσει και πάλι θύμα, μαζί με την κατάκοιτη σύζυγό του, μέσα στο σπίτι τους, πριν από έναν μήνα. Αναγνώρισε τότε τον ένα δράστη Ρομά και μετά από μήνυση του συνελήφθη και φυλακίστηκε. Οι Ρομά – συγγενείς του δράστη όλο το διάστημα απειλούσαν τον γέροντα και σήμερα, προκλητικά και θρασύτατα τον κτύπησαν βάναυσα κι επικίνδυνα, θέλοντάς έτσι να «στείλουν» μήνυμα στην κοινωνία των Αμυκλών για το ποιος έχει την δύναμη στο χωριό…

Μετα από αυτό όλοι οι πολίτες είναι αποφασισμένοι να καταγγείλουν και να τιμωρήσουν κάθε αρχή και κάθε πρόσωπο που στέκεται μακριά από το πρόβλημά τους: Τους βουλευτές, τη Δημοτική Αρχή Σπάρτης, την Αστυνομία αλλά και τις Αρχές που απονέμουν Δικαιοσύνη στους εγκληματίες Ρομά.

Είναι χαρακτηριστική η αγανάκτηση των πολιτών: «Δίνουν μεροκάματο στους γύφτους, απο τον Δήμο, να σκουπίζουν τους δρόμους… για να παρακολουθούν και να ρημάζουν τα σπίτια, το βιός και τις οικογένειές μας…».

Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ηλίας Βλογιαννίτης δεν θα είναι πάλι υποψήφιος σε ένδειξη καταγγελίας και θα απαιτήσει εφαρμογή του Νόμου ώστε το χωριό να ξαναβρεί την γαλήνη και την ασφάλεια που είχε χρόνια πριν, όπως διαβάζουμε στο notospress.gr. Η Αστυνομία καλείται να εντοπίσει τους “γνωστούς” Ρομά και να δράσει άμεσα και αποτελεσματικά




πηγη