Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Αμαλιάδα: Αλβανός παραπλάνησε ανήλικο κορίτσι για να το ληστέψει


Δύσκολα θα ξεπεράσει τη τρομακτική εμπειρία που έζησε ένα ανήλικο κορίτσι στην Αμαλιάδα, όταν βρέθηκε στα χέρια ενός αδίστακτου κακοποιού που το παρέσυρε σε έναν διπλανό ελαιώνα όταν το σταμάτησε με το πρόσχημα ότι ήθελε να ρωτήσει τι ώρα ήταν και το απείλησε για να το ληστέψει!
 
Ο δράστης απαίτησε χρήματα και το κινητό της 14χρονης μαθήτριας και δεν δίστασε να αδειάσει ένα τσαντάκι που είχε μαζί της!
 
Όμως, δεν πρόλαβε να κλέψει κάτι καθώς το κορίτσι έβαλε τις φωνές ζητώντας βοήθεια, με αποτέλεσμα να τον καταδιώξει ένας διερχόμενος μοτοσικλετιστής. Παρά την προσπάθειά του να τον ακινητοποιήσει, όμως, κατάφερε να του ξεφύγει.
 
Η επίθεση σε βάρος της ανήλικης είχε γίνει την 1η του περασμένου Οκτωβρίου, αλλά οι άνδρες της Ασφαλείας που συνέχιζαν την έρευνα κατάφεραν να την εξιχνιάσουν.
 
Μετά από αναζητήσεις, ο 52χρονος Αλβανός δράστης εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην... λαϊκή αγορά της πόλης και προσήχθη στην Ασφάλεια όπου αναγνωρίστηκε από το ανήλικο θύμα του.
 
Δεν συνελήφθη, όμως, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για απόπειρα ληστείας διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.