Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΤΗΝ... ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΟΙ "ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ" ΤΩΝ ΡΟΜΑ, ΚΟΙΝΩΣ ΓΥΦΤΩΝ... ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΓΓΙΞΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΙΟΙ

Η περιγραφή της καθημερινότητας των κατοικούντων στη βόρεια πλευρά του Πύργου και μάλιστα στην πύλη του από την Ε.Ο. Πατρών-Πύργου, στο ύψος της Αγίας Φιλοθέης, είναι σοκαριστική!

Όπως κατήγγειλε κάτοικος στo patrisnews.com, την Τρίτη το μεσημέρι κι ενώ αρκετοί κάτοικοι διέσχιζαν το πεζοδρόμιο στην πλευρά που βρίσκονται οι αποθήκες της ΣΚΟΣ –καταυλισμός σήμερα αθιγγάνων- έγιναν μάρτυρες πρωτοφανών επεισοδίων!

Αθίγγανοι χωρισμένοι σε «στρατόπεδα» διεκδικούσαν τον χώρο των αποθηκών και των φαναριών του κόμβου Φιλοθέης για ορμητήριό τους στην επαιτεία. Άλλοι ομόφυλοί τους τον αντεκδικούσαν και η μάχη δόθηκε σώμα με σώμα με φραστικές απειλές και εκσφενδονίσεις μπουκαλιών και αιχμηρών αντικειμένων που διέθεταν για να κρατήσουν οι μεν τα εδάφη τους και οι δε, την επεκτατική τους διάθεση.

«Πού θα πάει αυτό, κινδυνεύουμε εμείς και τα παιδιά μας γυρνώντας από το σχολείο τους να περάσουμε να φθάσουμε στα σπίτια τους; Κανείς πια δεν τα βάζει με τους αθιγγάνους;» ήταν το ερώτημα του κατοίκου της περιοχής στο patrisnews.com για τη σημερινή κατάσταση...