Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΓΙΑΝΝΕΝΑ Αλβανοί έκλεψαν σπίτια στους Χιονάδες, διέφυγαν στην Αλβανία

Στο πλαίσιο διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ Ελληνικής και Αλβανικής Αστυνομίας, εξιχνιάστηκαν τρεις διαρρήξεις – κλοπές από σπίτια στους Χιονάδες Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες της 16-03-2014 καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Πυρσόγιαννης Ιωαννίνων, ότι τις βραδινές ώρες της 15/16-03-2014 τρεις άγνωστοι διέρρηξαν τρία σπίτια στο χωριό Χιονάδες Ιωαννίνων.
Μετά από έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Πυρσόγιαννης και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, προέκυψε ότι οι δράστες διέφυγαν προς την Αλβανία και άμεσα ενημερώθηκαν οι όμορες Αλβανικές Αρχές.
Στη συνέχεια, κατόπιν συνεργασίας Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Αλβανικής Αστυνομίας, την 16-03-2014 εντοπίστηκαν επί του Αλβανικού εδάφους και συνελήφθησαν από την Αλβανική Αστυνομία τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 56, 30 και 34 ετών.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν κλοπιμαία, ήτοι δύο γεωργικά εργαλεία, καθώς και ένας σάκος με είδη ρουχισμού, τα οποία κατασχέθηκαν και βρίσκονται στις Αλβανικές Αρχές, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία επανάκτησής του από τους ιδιοκτήτες τους.
Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πυρσόγιαννης, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο οι συλληφθέντες να εμπλέκονται και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Πηγή: epiruspost.gr