Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Ναύπακτος: Εξιχνιάστηκε η δράση σπείρας Αλβανών ληστών


Τουλάχιστον μια ακόμη ληστεία και τρεις διαρρήξεις είχε διαπράξει η σπείρα των Αλβανών κακοποιών, δυο από τους οποίους συνελήφθησαν μετά από περιπετειώδη καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών στα βουνά της Ναυπακτίας. 
 
Από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί του τμήματος Ναυπάκτου προέκυψε ότι οι τρεις δράστες είχαν χτυπήσει τις τελευταίες μέρες και σε άλλες περιοχές της ορεινής Ναυπακτίας. 
 
Την Πέμπτη είχαν ληστέψει με την απειλή μαχαιριού και τη χρήση βίας τον ιδιοκτήτη ενός σπιτιού στην Παλαιοπαναγιά και είχαν αρπάξει διάφορα είδη αξίας 1.000 ευρώ. 
 
Την ίδια ημέρα διέρρηξαν ένα σπίτι στη Μαμουλάδα και έκλεψαν ένα κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης αξίας 600 ευρώ, ενώ την Τετάρτη είχαν κλέψει ηλεκτρονικές συσκευές και κοσμήματα αξίας 10.000 ευρώ από άλλο ένα σπίτι στην Παλαιοπαναγιά και την Τρίτη αξίας 500 ευρώ από ένα σπίτι στον Άνω Πλατανίτη. 
 
Ο ανήλικος αλλοδαπός που τραυματίστηκε πέφτοντας από ένα βράχο, συνελήφθη μαζί με έναν ακόμη Αλβανό ηλικίας 24 χρόνων, μετά τη ληστεία σε βάρος ενός 50χρονου και της 18χρονης κόρης του μέσα στο σπίτι τους στη Μαμουλάδα Αιτωλοακαρνανίας, από τους οποίους άρπαξαν χρήματα, ένα laptop και διάφορα άλλα αντικείμενα και τους κλείδωσαν στην τουαλέτα. 
 
Οι δυο συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου κατηγορούμενοι για ληστείες και κλοπές κατά συναυτουργία ενώ άλλος ένας 18χρονος ομοεθνής τους, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, αναζητείται.
 
Στην κατοχή των δραστών οι αστυνομικοί βρήκαν ένα σακβουαγιάζ μέσα στο οποίο υπήρχαν  ένας φορητός υπολογιστής, οκτώ κινητά και μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, ενώ σε κοντινό δύσβατο σημείο βρέθηκαν κρυμμένα δύο τηλεοράσεις, κοσμήματα και είδη ρουχισμού.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr