Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

17χρονος αλλοδαπός, μέλος εγκληματικής οργάνωσης πιάστηκε να μεταφέρει 19 λαθρομετανάστες (ΦΩΤΟ)


Συνελήφθη έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, 17χρονος αλλοδαπός, μέλος εγκληματικής ομάδας, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε επιπλέον ατόμων για την ίδια υπόθεση, διότι επιχείρησαν να διευκολύνουν, παράνομα, την είσοδο στην Ελληνική επικράτεια, 19 συνολικά λαθρομεταναστών.



speira1Ειδικότερα, πρωινές ώρες της Δευτέρας, στην Εγνατία Οδό, στο ύψος των διοδίων Ανάληψης, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, εντόπισαν αυτοκίνητο τύπου VAN, το οποίο επιχείρησαν να ελέγξουν, πλην όμως ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν σταμάτησε σε ηχητικά και φωτεινά σήματα των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Άμεσα το όχημα ακολουθήθηκε και ακινητοποιήθηκε στο ύψος του Δερβενίου, όπου συνελήφθη ο 17χρονος οδηγός του. Διαπιστώθηκε ότι, εντός του οχήματος βρίσκονταν συνολικά 19 μη νόμιμοι μετανάστες, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα και ένας ανήλικος. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι αλλοδαποί, μη νόμιμοι μετανάστες, επιβιβάστηκαν στο εν λόγω όχημα στην περιοχή του Έβρου με προορισμό την Αθήνα, ενώ στη συνέχεια θα μετέβαιναν σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης. Για τη μεταφορά τους, οι αλλοδαποί θα κατέβαλαν χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 1.000 έως 2.000 δολάρια Η.Π.Α., ο καθένας.

Επίσης, όπως προέκυψε το ανωτέρω όχημα είναι ιδιοκτησίας εταιρείας στην περιοχή της Αθήνας και είχε δηλωθεί κλοπή το Σάββατο, από υπάλληλο της εταιρείας. Συνολικά κατασχέθηκαν, το προαναφερόμενο όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των αλλοδαπών, τα χρηματικό ποσά των 100 ευρώ και των 100 δολαρίων Η.Π.Α., ένα κινητό τηλέφωνο και ένα πλαστό υπηρεσιακό σημείωμα, που βρέθηκαν στην κατοχή του διακινητή. Ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων μελών του κυκλώματος.

speira2 speira3