Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΚΑΜΙΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΜΥΚΛΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ – ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΔΕΝΔΙΑ: ” ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ.ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΜΑΣ. ΕΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ”-ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ;

amikles
“Διαμαρτυρία για παντελή έλλειψη προστασίας απέναντι στην ανεξέλεγχτη παρανομία των Ρομά”

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
Δια της παρούσης επιστολής διαμαρτυρόμαστε εντονότατα κι εκφράζουμε την αγανάκτησή μας, για την αδιαφορία που συνεχίζεται να επιδεικνύεται στην παραβατικότητα των Ρομά, η οποία έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο.


Το τοπικό διαμέρισμα των Αμυκλών έχει περικυκλωθεί από καταυλισμούς Ρομά. Εννέα (9) καταυλισμοί σε εννέα διαφορετικά σημεία, γύρω και μέσα στις Αμύκλες, σύνολο 400 Ρομά. Στο σχολείο των Αμυκλών φοιτούν 22 παιδιά Ρομά σε γενικό σύνολο 97 μαθητών.

Ληστρικές επιθέσεις, διαρρήξεις και κλοπές σε καθημερινή βάση, επιδρομές στα σπίτια μας, στα κοτέτσια μας, στις αποθήκες μας και γενικά στα υπάρχοντά μας, κλοπές ρεύματος και νερού, ηχορύπανση, οδήγηση με ιλιγγιώδη ταχύτητα οχημάτων ανασφάλιστων, χωρίς νόμιμη άδεια, με πλαστές πινακίδες, χωρίς να ’χουν περάσει ΚΤΕΟ, με οδηγούς ανήλικα παιδιά, άθλιες υγειονομικές και περιβαλλοντικές συνθήκες, διατάραξη κοινωνικής και οικολογικής ισορροπίας, βρωμιές και σκουπίδια παντού, και λοιπές παραβατικές πράξεις, ων ουκ έστιν αριθμός!

Κύριε Υπουργέ
Εξαντλήσαμε την υπομονή μας. Απευθυνθήκαμε παντού, αλλά κανείς δεν μας προστατεύει. Είμαστε Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες, που εκτός από υποχρεώσεις έχουμε και δικαιώματα!
Ζητάμε την άμεση ενασχόλησή σας με το τεράστιο πρόβλημά μας και την επίλυσή του. Ζητάμε το αυτονόητο. Ζητάμε να διασώσουμε τις ζωές μας και τις περιουσίες μας. Ζητάμε ασφάλεια, προστασία και γαλήνη. Ζητάμε ανθρώπινες υγειονομικές συνθήκες. Ζητάμε να τηρούνται οι νόμοι απ’ όλους! Όπως π.χ. η Υγειονομική διάταξη Α5/696/25/4/83 όπως αυτή τροποποιήθηκε με την Γ.Π/2361/2003.

Κύριε Υπουργέ
Εμείς οι κάτοικοι των Αμυκλών, σαν ειρηνικό μέσο διαμαρτυρίας, αποφασίσαμε ότι δεν θα ψηφίσουμε στις προσεχείς εκλογές. (Σας επισυνάπτουμε τα ον/μα μας και τις υπογραφές μας)
Αν και μετά απ’ αυτή την ενέργειά μας, δεν επιλυθεί το πρόβλημα, είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Ομαδικές διαμαρτυρίες, κατάληψη γραφείων και υπηρεσιών, κλείσιμο δρόμων κ.λ.π.

Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας κι ελπίζουμε ότι οι πρόσφατες εξαγγελίες σας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας να μην περιοριστούν στο κέντρο των Αθηνών.
Με τιμή
Οι κάτοικοι των Αμυκλών