Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Σύλληψη 26χρονου Αλβανού λαθρομετανάστη για πυροβολισμούς κατά αστυνομικών στη λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου!

astynomikoi
Συνελήφθη στο Καλπάκι Ιωαννίνων, 26χρονος Αλβανός, καταζητούμενος με ένταλμα και βούλευμα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και διακεκριμένες κλοπές.


Ο συλληφθείς κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο Ειδικών Φρουρών το Δεκέμβριο του 2011 στο Κορωπί Αττικής.

Συνελήφθη προχθές (07-03-2014) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, καταζητούμενος με ένταλμα σύλληψης του 17ου Τακτικού Ανακριτή Πλημμελειοδικείου Αθηνών και βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Αρχικά, ο 26χρονος εντοπίστηκε στο Καλπάκι από περιπολούντες αστυνομικούς και συνελήφθη διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, ο 26χρονος αλλοδαπός διωκόταν επιπρόσθετα, καθώς στις 09-12-2011, στη Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου Αττικής, επιβαίνοντας σε κλεμμένο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, αρνήθηκε να σταματήσει για έλεγχο και κατά τη διάρκεια καταδίωξης από τους αστυνομικούς, πυροβόλησε εναντίον τους με ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Επιπλέον, εκκρεμούσε σε βάρος του και άλλο διωκτικό έγγραφο του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου, για παραβίαση περιοριστικών όρων που του είχαν τεθεί για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.