Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014

Αλβανοί λήστευαν τουρίστες σε Ακρόπολη και Φιλοπάππου αφού τους χτυπούσαν ή τους απειλούσαν με μαχαίρι

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ, ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης τρεις Αλβανοί οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν χτυπήσει και ληστέψει τρεις 17χρονους. Πήραν τα κινητά τους τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι τρεις συλληφθέντες ηλικίας 16 και 18 ετών, μαζί με τουλάχιστον άλλους δύο άγνωστους συνεργούς τους, είχαν συστήσει σπείρα και λήστευαν πολίτες και τουρίστες στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και το Λόφο του Φιλοπάππου.

Μάλιστα, είτε με τη χρήση σωματικής βίας, είτε με την απειλή μαχαιριών, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα.

Όπως εξακριβώθηκε, οι συλληφθέντες, τον τελευταίο μήνα διέπραξαν πέντε ληστείες σε βάρος Ελλήνων πολιτών αλλά και και αλλοδαπών τουριστών.


Συνελήφθησαν, επίσης, δύο αλλοδαπές, ηλικίας 38 και 39 ετών, μητέρες των δύο ανήλικων συλληφθέντων, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.


Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους και τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.