Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Εύβοια: Με χειροπέδες 26χρονος Αλβανός που έκλεβε σπίτια και καταστήματα

Όπως διαβάζουμε στο LamiaStar, για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκε ως δράστης, ένας 26χρονος Αλβανός, ο οποίος συνελήφθη χθες το πρωί στη Χαλκίδα, μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από τον Ανακριτή Χαλκίδας, για διάπραξη ληστείας, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, καθώς και για παράβαση Νομοθεσίας περί Όπλων και περί Αλλοδαπών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Αλβανός είχε και συνεργό, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου διερευνώνται.
Η συνολική αξία της λείας που αποκόμισαν από την εγκληματική τους δράση, καθώς και οι φθορές που προκάλεσαν, υπερβαίνουν τις 12.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο 26χρονος αλβανός είχε μπει και παρέμενε παράνομα στη χώρα μας, στερούμενος παντελώς νομιμοποιητικών εγγράφων διαμονής, ενώ επιπλέον σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις και συγκεκριμένα:

• Η από 12-12-2012 απόφαση του Β' Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης είκοσι έξι μηνών και σε χρηματική ποινή 900 ευρώ, για κλοπή και για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Όπλων.

• Η από 12-05-2011 απόφαση του Β' Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών και σε χρηματική ποινή 3.000 ευρώ, για παράβαση της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται, από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του ενός συνεργού του 26χρονου, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν εμπλοκής τους στη διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στον Ανακριτή Χαλκίδας