Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΕ ΜΑΓΑΖΙΑ... ΕΚΒΙΑΖΑΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΠΑΖΑΝ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΑ

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν τρεις αλλοδαποί από την Αλβανία καθώς οι αρχές σχημάτισαν σε βάρος τους δικογραφία για σύσταση συμμορίας, εκβίασης και της νομοθεσίας περί όπλων.

Σκοπός τους ήταν να προσκομίσουν μεγάλα χρηματικά πόσα, μέσω εκβιάσεων ιδιοκτητών καταστημάτων, με τη μέθοδο της παροχής «προστασίας».

Συγκεκριμένα, το βράδυ της 25ης Μαρτίου, οι δράστες πήγαν ως «ομάδα» σε μπαρ, ιδιοκτησίας 28χρονου στον Κατσικά Ιωαννίνων και αφού εξύβρισαν τους υπαλλήλους και τους θαμώνες, απείλησαν τον αδελφό του παθόντα, ότι θα προκαλέσουν φθορές στο κατάστημα.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 29χρονου δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 19 φυσίγγια πυροβόλου όπλου, δύο σιδηρογροθιές, ένα στιλέτο τύπου πεταλούδα και ένας σουγιάς.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, συνελήφθη και η 29χρονη αλλοδαπή σύζυγος του δράστη, η οποία μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών, επιχείρησε να παρεμποδίσει τις έρευνες των αρχών.