Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Δολοφονική επίθεση αλβανών σε νυχτερινό κέντρο στη Ζάκυνθο – Πυροβόλησαν 27χρονο υπάλληλο

oplo-pistoli
Αναστάτωση προκλήθηκε χθες το βράδυ στη Ζάκυνθο και συγκεκριμένα στη περιοχή Αργάσι, όταν δύο αλλοδαποί αλβανικής καταγωγής, μετά από έντονο καβγά σε κέντρο διασκεδάσεως, άνοιξαν πυρ έξω από το μαγαζί, τραυματίζοντας ελαφρά έναν 27χρονο υπάλληλο του μαγαζιού.



Οι δύο αλλοδαποί, 29 και 26 ετών, συνελήφθησαν με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος των ιδιοκτητών κέντρου διασκέδασης, καθώς και κατά του υπαλλήλου του καταστήματος.

Αναλυτικότερα, χθες τα ξημερώματα, στο Αργάσι Ζακύνθου, αρχικά οι δύο δράστες διαπληκτίστηκαν λεκτικά, με τους δύο ιδιοκτήτες του κέντρου διασκέδασης και έναν 27χρονο υπάλληλό τους.
Στη συνέχεια, οι δύο συλληφθέντες πυροβόλησαν επανειλημμένως και αδιακρίτως έξω από το κατάστημα, ο 29χρονος με πιστόλι και ο 26χρονος χρησιμοποιώντας κυνηγετικό όπλο.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, ο 26χρονος δράστης τραυμάτισε ελαφρά στο πρόσωπο με την κάνη του όπλου τον 27χρονο υπάλληλο, όταν εκείνος επιχείρησε να τους αφοπλίσει.

Κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, σε κοντινή απόσταση από το κέντρο διασκέδασης, ο 29χρονος πυροβόλησε εκ νέου με την κυνηγετική καραμπίνα, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο 27χρονος, προξενώντας σε αυτό μικρές υλικές ζημιές.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο του περιστατικού εντοπίστηκαν τέσσερα φυσίγγια, δύο κάλυκες, καθώς και δύο συγκεντρωτήρες κυνηγετικού όπλου.

Οι δύο συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοχρησία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Την αστυνομική έρευνα και προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου.