Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Η μάστιγα της λαθρομετανάστευσης: Αυτές είναι οι 5 συμμορίες αλλοδαπών που εισβάλλουν στα σπίτια και βασανίζουν


Αυτές είναι οι πέντε κυριότερες συμμορίες αλλοδαπών «οικονομικών μεταναστών» οι οποίες δρουν σε όλη την Αττική και το χαρακτηριστικό τους είναι ότι εισβάλλουν σε σπίτια βασανίζοντας τους ενοίκους τους έστω και λίγα μικροποσά. Πρόκειται για ακόμη μια πληγή στην ελληνική κοινωνία που έχει φέρει η λαίλαπα της λαθρομετανάστευσης του ανύπρακτου ελέγχου στα σύνορα και της παντελούς απουσίας απελάσεων.

Η "χώρα" όπως δεκάδες φορές έχει αναφερθεί από αυτό το site έχει καταντήσει πεδίο δράσης πλιατσικολόγων – δολοφόνων από την Αλβανία και χώρες του Καυκάσου όπως η Γεωργία, όπου οι εγκληματίες που προσέρχονται εκεί είναι ιδιαίτερα σκληροί.

Στην κορυφή της πυραμίδας του τρόμου φιγουράρει μια συμμορία ληστών με μαχαίρια. Πρόκειται για μια ομάδα τεσσάρων γεωργιανών, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει πραγματοποιήσει περίπου δέκα κτηνώδεις εισβολές σε σπίτια των βορείων προαστίων. Από τους τέσσερις ληστές λοιπόν συνελήφθη -πριν από δύο εβδομάδες- ο ένας στη Νέα Ερυθραία, ωστόσο η συμμορία δεν εξαρθρώθηκε. Οι τρεις ασύλληπτοι εισβολείς, παρά τις εκτεταμένες έρευνες των αστυνομικών, δεν έχουν βρεθεί πουθενά και στην ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι έχουν λουφάξει μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα για να βγουν και πάλι για «δουλειά». Το χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης συμμορίας είναι ότι βασανίζει τα θύματά της, ξεσπώντας τα κτηνώδη και σαδιστικά ένστικτά της πάνω τους, προκειμένου να αρπάξει αυτό που θέλει.

Η δεύτερη συμμορία επιχειρησιακά κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με αυτή των Γεωργιανών, με τη διαφορά ότι έχει επιλέξει ως πεδίο δράσης τα νότια προάστια. Εκτός αυτού, έχει ένα δεύτερο χαρακτηριστικό που την καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνη, αφού μελετά πολύ καλά τις κινήσεις της, κάνοντας μπάζες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Βούλα, Βουλιαγμένη, Γλυφάδα είναι η ζώνη όπου δραστηριοποιείται και η Αστυνομία εκτιμά ότι η συγκεκριμένη ομάδα αποτελείται από πολλά μέλη, τα οποία δρουν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά. Υπάρχει τσιλιαδόρος, όμως στο σπίτι μπαίνουν πάντα τρία άτομα με κουκούλες, πιστόλια και μαχαίρια. Εκτιμάται ότι είναι αλβανικής καταγωγής, ενώ και αυτοί όπως και οι Γεωργιανοί βασανίζουν τις γυναίκες-θύματά τους.

Μια τρίτη ομάδα αλλοδαπών ληστών δραστηριοποιείται στα βορειοανατολικά προάστια της Αθήνας, από Αγία Παρασκευή μέχρι Πεντέλη, Φιλοθέη και Ψυχικό. Μέχρι στιγμής έχει στο ενεργητικό της πολλά χτυπήματα μέσα στο 2014 και το χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης ομάδας είναι ότι παρακολουθεί τα σπίτια που δεν έχουν συναγερμό και στα οποία διαμένουν ηλικιωμένοι οι οποίοι διαθέτουν σχετικά ακριβά αυτοκίνητα. Ωστόσο, αυτό που την κάνει πραγματικά αποτρόπαια είναι το ότι επιτίθεται και κακοποιεί τους άνδρες, όπως συνέβη στην τελευταία επίθεση πριν από μερικές ημέρες, όταν εισέβαλε σε σπίτι της Φιλοθέης και ξυλοκόπησε άγρια τον ιδιοκτήτη, στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο.

Η τέταρτη συμμορία «δουλεύει» στην ευρύτερη περιοχή των βορείων προαστίων και το χαρακτηριστικό της είναι ότι στήνει καρτέρι στα υποψήφια θύματά της, περιμένοντάς τα στο γκαράζ, για να τους ορμήσει και να μπουν μαζί στο σπίτι. Χρησιμοποιεί ωμή βία σε άνδρες και γυναίκες και μετά το πλιάτσικο φεύγει με τα αυτοκίνητα των θυμάτων της. Οι Αρχές εκτιμούν ότι είναι θέμα χρόνου ο εντοπισμός της, καθώς έχουν στα χέρια τους στοιχεία που κάνουν την ειδική ομάδα που ασχολείται με την υπόθεση να είναι ένα βήμα πριν από την εξιχνίασή της.

Στα νότια προάστια δραστηριοποιείται μια πέμπτη συμμορία, εκτιμάται μάλιστα ότι απαρτίζεται πιθανότατα από άτομα της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, τα οποία βάζουν στόχο κυρίως ερημικές κατοικίες από τη Βουλιαγμένη και τη Βάρκιζα μέχρι το Λαγονήσι και τη Σαρωνίδα. Ο τρόπος δράσης τους είναι περίπου ίδιος με των άλλων συμμοριών, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις όπου χρησιμοποιούν ακόμη και καλάσνικοφ.

Αξίζει να τονιστεί ότι στην Ασφάλεια επισημαίνουν πως εκτός από τις πέντε μεγάλες συμμορίες υπάρχουν και πολλές άλλες δεκάδες, μικρότερου βεληνεκούς, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην ευρύτερή περιοχή της Αττικής, ο ακριβής αριθμός των οποίων δεν μπορεί να προσδιοριστεί.


 Θαυμάστε  αντιπροσωπευτικό δείγμα γεωργιανού  «οικονομικού μετανάστη» από τις δεκάδες χιλιάδες από τη Γεωργία  που έχουν έρθει στη «χώρα» με  ύποπτες διαδικασίες και «συνεννόηση» με τα εκεί ελληνικά προξενεία. Ο «άνθρωπος» αυτός δε δίστασε να κάψει με ηλεκτρικό σίδερο γυναίκα ιατρού στο Χαλάνδρι για τους αποκαλύψει που είχαν κρυμμένα χρήματα.

Ο χάρτης δράσης των κακοποιών

Η συμμορία που χτυπά ηλικιωμένους
Πεδίο δράσης:Από Αγία Παρασκευή μέχρι Πεντέλη, Φιλοθέη και Ψυχικό
Τα μέλη:Αλλοδαποί, από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ
Τρόπος δράσης:Τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης ομάδας είναι ότι παρακολουθεί τα σπίτια που δεν έχουν συναγερμό και στα οποία διαμένουν ηλικιωμένοι οι οποίοι διαθέτουν σχετικά ακριβά αυτοκίνητα. Επιτίθενται και κακοποιούν κυρίως άνδρες

Η συμμορία των Αλβανών
Πεδίο δράσης:Βούλα, Βουλιαγμένη, Γλυφάδα
Τα μέλη:Κακοποιοί, κυρίως αλβανικής καταγωγής
Τρόπος δράσης:Δρουν όπως περίπου οι  Γεωργιανοί, με τη μόνη διαφορά ότι καταστρώνουν λεπτομερή σχέδια δράσης και κάνουν μπάζες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

Η συμμορία των «Σοβιετικών»
Πεδίο δράσης:Ερημικές κατοικίες από τη Βουλιαγμένη και τη Βάρκιζα μέχρι το Λαγονήσι και τη Σαρωνίδα
Τα μέλη:Κακοποιοί, κυρίως από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης
Τρόπος δράσης:Δεν έχουν συγκεκριμένη μεθοδολογία ούτε σχέδιο, αλλά σχεδόν πάντα επιτίθενται στα θύματά τους υπό την απειλή καλάσνικοφ

Η συμμορία των ληστών με τα μαχαίρια  
Πεδίο δράσης:Βόρεια προάστια
Τα μέλη:Τέσσερις γεωργιανοί εκ των οποίων .Ο ένας συνελήφθη πριν από δύο εβδομάδες
Τρόπος δράσης:Δεν έχουν ακριβές σχέδιο δράσης, αλλά βασανίζουν τα θύματά τους χωρίς οίκτο αρκεί να αρπάξουν ό,τι μπορούν

Η συμμορία που στήνει καρτέρι
Πεδίο δράσης:Βόρεια προάστια
Τα μέλη:Αλλοδαποί από Ανατολική Ευρώπη και Ασία
Τρόπος δράσης:Περιμένουν τα υποψήφια θύματά  τους να μπουν με τα αυτοκίνητά τους στο γκαράζ για να τους ορμήσουν και να μπουν μαζί τους στο σπίτι. Αρπάζουν ό,τι βρουν με την απειλή όπλων και φεύγουν με τα αυτοκίνητα των θυμάτων

Φυσικά για απελάσεις ούτε λόγος. Κανείς απο αυτούς δεν πρόκειται να φύγει ποτέ απο τη "χώρα" αλλά και φυσικά οι πόρτες είναι ορθάνοικτες Αλβανούς και καυκάσιους πλιατσικολόγους να έρχονται συνέχεια χωρίς την παραμικρή αντίδραση απο το ανύπαρκτο ελληνικό(;) κράτος.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr