Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Οταν ένας Αλβανός ισοβίτης οπλοφορεί και σκοτώνει μέσα στην φυλακή τι ελπίδα έχουν οι πολίτες;


Σοκ έχει προκαλέσει σε όλη την Ελλάδα η άγρια δολοφονία του σωφρονιστικού υπαλλήλου Γιώργου Τσιρώνη,  από τον Αλβανό κατάδικο Ιλία Καρέλι ο οποίος κάρφωσε αυτοσχέδιο μαχαίρι στο λαιμό του άτυχου 46χρονου υπαρχιφύλακα από το Αγρίνιο, κόβoντάς του την καρωτίδα.

Ο βαρυποινίτης, σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία, είχε υποβάλει αίτημα αποφυλάκισης, καθώς είχε εκτίσει πάνω από τα 3/5 της ποινής του.

Να σημειωθεί πως είχε καταδικαστεί σε 20 χρόνια και εννέα μήνες φυλάκιση για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, ναρκωτικά και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ο Αλβανός ισοβίτης επιτέθηκε στον  άτυχο υπαρχιφύλακα καθώς ενώ είχε περάσει ήδη 16 χρόνια στη φυλακή δεν έγινε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισής του και θεώρησε τον 46χρονο υπεύθυνο.
Μετά το μεσημεριανό και ενώ οι κρατούμενοι επέστρεφαν στα κελιά τους, ο Καρέλι Ιλία έμεινε πίσω με στόχο να επιτεθεί στον υπαρχιφύλακα. Όταν τον πλησίασαν άρχισε να φωνάζει: «Αφού δεν μου δίνεται την άδεια θα πάρω έναν από εσάς μαζί μου».

Αμέσως μετά και πριν προλάβει να αντιδράσει κανείς επιτέθηκε με αυτοσχέδιο μαχαίρι και σκότωσε τον 46χρονο με τρεις μαχαιριές -μία πισώπλατα, μία στη μύτη και το τελειωτικό χτύπημα στην καρωτίδα. Κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο Άμφισσας, ο άτυχος άνδρας εξέπνευσε.

Το ερώτημα είναι "Οταν ένας Αλβανός ισοβίτης οπλοφορεί και σκοτώνει μέσα στην φυλακή τι ελπίδα έχουν οι πολίτες που δέχονται καθημερινά επισκέψεις από τις συμμορίες των Αλβανών, Γεωργιανών κλπ που λυμαίνονται την Ελλάδα και ειδικότερα την Αττική;".

Οταν ένας Αλβανός ισοβίτης οπλοφορεί ανενόχλητος και μπορεί και επιτίθεται δολοφονώντας τον δεσμοφύλακα, τότε σε τι μπορεί να ελπίζουν οι πολίτες αυτής της χώραες απέναντι στους πάνοπλους και αποφασισμένους αλλοδαπούς κακοποιούς που μπαίνουν μέσα σε σπίτια που βρίσκονται δίπλα από αστυνομικά τμήματα ή καλά φυλαγμένες - υποτίθεται - περιοχές και ληστεύουν, βασανίζουν, βιάζουν και σκοτώνουν ανενόχλητοι;

Για πόσο οι Ελληνες θα είναι στο έλεος των αλλοδαπών κακοποιών; 

Ο  Γιώργος Τσιρώνης υπηρετούσε από το 1997 και ήταν πολύ αγαπητός στους συναδέλφους του, με το γεγονός της δολοφονίας του να σκορπίζει θλίψη. Ο 46χρονος ζούσε με την οικογένεια του στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και ήταν έγγαμος με δύο παιδιά, εκ των οποίων το μεγαλύτερο σπουδάζει στην Αθήνα.

Την ίδια ώρα τα ερωτηματικά πληθαίνουν σχετικά με την ασφάλεια μέσα στις φυλακές και το πόσο εύκολα κάποιος μπορεί να προμηθευτεί και να κατασκευάσει όπλα που μπορούν να προκαλέσουν το θάνατο, τόσο σε συγκρατούμενους τους, όσο και σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους. 

Την ίδια ώρα μέσα από ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζομένων του Καταστήματος Κράτησης Μαλανδρίνου υπογραμμίζει πως είχαν επανειλημμένως προειδοποιήσει για λουτρό αίματος.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Μετά το θλιβερό γεγονός της στυγερής δολοφονίας του Συναδέλφου-Φίλου-Πατέρα Γεωργίου Τσιρώνη, νιώθουμε την ανάγκη εν πρώτοις να εκφράσουμε τα ειλικρινά και θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του.

Νοιώθουμε όμως και την ανάγκη να υπενθυμίσουμε και να τονίσουμε στην ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, τις συνθήκες που μας έχουν αναθέσει να χειριστούμε.
Έχουμε επισημάνει επανειλημμένως τις δυσχέρειες του χώρου και έχουμε προειδοποιήσει για λουτρό αίματος.

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε.

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΩΡΓΟ!!!!»