Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Δείτε τους αλβανούς που κατέκλεψαν τον Αλμυρό & τα Γρεβενά!

Δίνονται στη δημοσιότητα, ύστερα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τριών Αλβανών δραστών, οι οποίοι έχουν διαπράξει ληστείες και κλοπές – διαρρήξεις στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού Μαγνησίας και των Γρεβενών, κατά το χρονικό διάστημα από 02-05-2013 έως 22-05-2013 .



Πρόκειται για τους:
1) Υπήκοο Αλβανίας ( επ ) MOLIN ή MOLI ( ον ) ARIAN του MARK ή PRING και της MRIKA ή MARIK, γεν . 27-09-1983 ή 1986 στην Αλβανία ,

1-alvanos-drastis
2-alvanos-drastis


2) Υπήκοο Αλβανίας (επ.) BILANI (ον.) ALFRED του MARK και της PREN ή PREND , που γεννήθηκε στις 20-01-1982 στην Αλβανία και
alvanos-drastis-2
alvanos-drastis-2-3jpg


3) Υπήκοο Αλβανίας (επ) MOLI KUJTIN ή KUJTIM ή KUJTINI του MARTIN και της LULA , γεν. 16-08-1981 ή 16-10-1981 στην Αλβανία.
alvanos-drastis-3
alvanos-drastis-3-4


Σε βάρος τους έχουν εκδοθεί από τον κ. Ανακριτή Βόλου Εντάλματα Σύλληψης για ληστεία κατά συρροή και κατά συναυτουργία, διαπραχθείσα με ιδιαίτερη σκληρότητα και με τη χρήση πυροβόλου όπλου και για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατ’ εξακολούθηση, από δράστες που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές ή ληστείες, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Η δημοσίευση των παραπάνω στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών αποσκοπεί στην ενδελεχή διερεύνηση της εγκληματικής τους δράσης, την προστασία των θυμάτων και του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό της ερευνώμενης κακουργηματικής δράσης.

Στο πλαίσιο αυτό παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα άτομα αυτά, να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 24210 – 76957 και 24210 – 76954 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας. Υπενθυμίζεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Διαβάστε σχετικό δελτίο τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφερείας Θεσσαλίας την 12η Μαρτίου 2014:
Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου τρεις (3) ληστείες, δύο (2) κλοπές σε οικίες και δύο (2) κλοπές οχημάτων, στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού Μαγνησίας και των Γρεβενών
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις (3) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, σε βάρος δύο εκ των οποίων εκκρεμούν εντάλματα για παρόμοια αδικήματα
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά στα αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής κατ’ επάγγελμα & κατά συνήθεια και για παράβαση του νόμου περί όπλων

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από συστηματική και μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, τρεις (3) υποθέσεις ληστειών και τέσσερις (4) υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων οικιών και οχημάτων, οι οποίες διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας και των Γρεβενών.

Από τις έρευνες, τις αυτοψίες, τα ευρήματα και τα στοιχεία που προέκυψαν από την εξέλιξη – πρόοδο των προανακριτικών και λοιπών αστυνομικών ενεργειών, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των παραπάνω αξιόποινων πράξεων τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31, 33 και 32 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για ληστεία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες από κοινού, κατά το χρονικό διάστημα από 02 έως 22.05.2013, διέπραξαν τις ακόλουθες περιπτώσεις ληστειών και κλοπών:
Τις νυχτερινές ώρες της 02-05-2013 αφαίρεσαν από την ευρύτερη περιοχή των Γρεβενών Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο 67χρονου ημεδαπού. Οι τρεις δράστες εγκατέλειψαν το παραπάνω όχημα την 18-05-2013 σε αγροτική περιοχή της Μαγνησίας, μετά από καταδίωξη από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας. Το όχημα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον νόμιμο δικαιούχο του.

Τις απογευματινές ώρες της (09-05-2013) στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού Μαγνησίας, οι τρεις δράστες προσποιούμενοι τους εργάτες οδοποιίας, φορώντας ειδικά γιλέκα σήμανσης και κρατώντας προειδοποιητικές σημαίες, διέκοψαν την πορεία 25χρονου ημεδαπού που κινούνταν με το Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητό του και τον οδήγησαν σε παρακείμενη εσοχή της οδού, όπου ακολούθως με την απειλή πιστολιού του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και τα κλειδιά του οχήματός του (Σχετ. το από 10-05-2013 Δελτίο Τύπου μας).

Το χρονικό διάστημα από 19-05-2013 έως 21-05-2013 στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού Μαγνησίας, οι τρεις δράστες διέρρηξαν οικία 69χρονης ημεδαπής, εισήλθαν στο εσωτερικό και κατανάλωσαν διάφορα φαγητά και ποτά, χωρίς να αφαιρέσουν κάποιο αντικείμενο.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της (21-05-2013) στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού Μαγνησίας, δύο από τους δράστες διέρρηξαν οικία, όπου διέμεναν ένας 82χρονος ημεδαπός μαζί με την 77χρονη ημεδαπή σύζυγό του. Εκεί, με τη χρήση σωματικής βίας τους ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν ένα χρυσό σταυρό με αλυσίδα που φορούσε η ηλικιωμένη (Σχετ. το από 21-05-2013 Δελτίο Τύπου μας).
Τις νυχτερινές ώρες της 21/22-05-2013 στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού Μαγνησίας, οι τρεις δράστες διέρρηξαν οικία 47χρονης ημεδαπής, εισήλθαν στο εσωτερικό και κατανάλωσαν διάφορα φαγητά και ποτά, χωρίς να αφαιρέσουν κάποιο αντικείμενο.

Στη συνέχεια, τις πρώτες πρωινές ώρες της (22-05-2013) στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού Μαγνησίας, οι τρεις δράστες διέρρηξαν οικία, όπου διέμενε ζευγάρι ηλικιωμένων ημεδαπών (ένας 85χρονος και μία 82χρονη) και με την απειλή πιστολιού και τη χρήση σωματικής βίας τους ακινητοποίησαν. Στη συνέχεια, τους προκάλεσαν ελαφρές σωματικές βλάβες χτυπώντας τους στο κεφάλι τους με το πιστόλι και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό (Σχετ. το από 22-05-2013 Δελτίο Τύπου μας).

Ακολούθως, τις πρώτες πρωινές ώρες της (22-05-2013) στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού Μαγνησίας, οι τρεις δράστες αφαίρεσαν Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 45χρονου ημεδαπού, το οποίο στη συνέχεια το εγκατέλειψαν σε αγροτική περιοχή των Φαρσάλων.

Σημειώνεται ότι οι δύο αλλοδαποί, ηλικίας 33 και 32 ετών, έχουν κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα. Συγκεκριμένα, σε βάρος του 33χρονου εκκρεμεί Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Κορίνθου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για ληστεία με ανθρωποκτονία κατά συρροή και κατά συναυτουργία, για ληστεία κατά συρροή και κατά συναυτουργία και για παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ σε βάρος του 32χρονου αλλοδαπού εκκρεμεί Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Κοζάνης για κλοπή και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.