Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Κοζάνη: Εξιχνιάστηκε η δράση δυο αλλοδαπών διαρρηκτών. Αλβανός και Γεωργιανός οι δράστες.

Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια έπιασαν οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Σερβίων και της Ασφαλείας Πτολεμαΐδας, βάζοντας τέλος στη δράση δυο αλλοδαπών κακοποιών που δρούσαν ξεχωριστά ο ένας από τον άλλο και είχαν διαπράξει συνολικά 14 κλοπές σε διάφορες περιοχές της Κοζάνης!
 
Στην πρώτη περίπτωση, ένας 34χρονος Αλβανός ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης πέντε κλοπών που διαπράχθηκαν το τελευταίο δίμηνο σε σπίτια στο χωριό Μεταξά και μέρος από τα κοσμήματα, τις ηλεκτρικές συσκευές, τα εργαλεία και διάφορα άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 23.600 ευρώ που είχε κλέψει βρέθηκαν στο σπίτι και στο Ι.Χ. αυτοκίνητό του. Ο αλλοδαπός δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, αλλά σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.
 
Στη δεύτερη περίπτωση, εξιχνιάστηκαν εννέα κλοπές που είχε διαπράξει σε σπίτια της Πτολεμαΐδας από τον Ιανουάριο ως και τον Νοέμβριο του 2012 ένας 38χρονος Γεωργιανός, με λεία χρυσαφικά και διάφορα αντικείμενα συνολικής αξίας 75 .900 ευρώ! Ούτε αυτός συνελήφθη ελλείψει αυτοφώρου και η δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες κλοπές.