Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ : Νεκρός ο Αλβανός βαρυποινίτης Ιλία Καρέλι που δολοφόνησε τον υπαρχιφύλακα


Νεκρός βρέθηκε στο κελί του ο Αλβανός βαρυποινίτης Ιλία Καρέλι, ο οποίος την Τρίτη δολοφόνησε με αυτοσχέδιο μαχαίρι τον 46χρονο υπαρχιφύλακα Γιώργο Τσιρώνη στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Ο βαρυποινίτης είχε μεταφερθεί στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών στις 15.45 χθες το απόγευμα και οδηγήθηκε σε κελί, όπου κρατείτο μόνος του για λόγους ασφαλείας.

Κάμερα εσωτερικού κυκλώματος έχει καταγράψει όλες τις κινήσεις του μέσα στο κελί, σύμφωνα με πληροφορίες ο κρατούμενος ξάπλωσε στις 18:32 στο κρεβάτι του και σύμφωνα με όσα έχει καταγράψει η κάμερα μετά από περίπου 45 λεπτά κοιμήθηκε.

Στις 23:30 το βράδυ σωφρονιστικοί υπάλληλοι μπήκαν στο κελί του αφού προηγουμένως είχαν παρατηρήσει ότι ήταν για αρκετή ώρα ακίνητος και τον βρήκαν νεκρό.

Όπως μετέδωσε η Δημόσια Τηλεόραση στο σωφρονιστικό κατάστημα έχουν σπεύσει κλιμάκιο της αστυνομίας και ιατροδικαστής προκειμένου να διερευνήσουν τα αίτια θανάτου του Αλβανού ισοβίτη.

Υπενθυμίζουμε τις καταδίκες του δράστη
Ο Ίλια Καρέλι προφυλακίστηκε για πρώτη φορά στις ελληνικές φυλακές στις 21.10.1997 για διακεκριμένη κλοπή. Η ποινή του κατά συγχώνευση στο δικαστήριο έφτασε τα 16 χρόνια και πέντε μήνες.
- Στις 27.5.2006 αποφυλακίζεται υπό όρους μετά από σχετικό αίτημά του, λόγω έκτισης των 3/5 της ποινής του.
- Στις 4.3.2007 προφυλακίζεται και πάλι για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας κατά συρροή και για ληστεία. Η κατηγορία της ανθρωποκτονίας είναι κατά ενός ζευγαριού στο Νέο Ηράκλειο, στο σπίτι του οποίου μπήκε για να κλέψει χρυσαφικά. Πρωτοδίκως καταδικάζεται σε 20 χρόνια και 18 μήνες και στο Εφετείο σε 12 χρόνια και εννέα μήνες.
- Από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδικάστηκε σε κάθειρξη οκτώ ετών για ναρκωτικά.