Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Ιωάννινα: Τρεις συλλήψεις Αλβανών ληστών έπειτα από επεισοδιακή καταδίωξη


Η καταγγελία ενός 45χρονου από την Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων για την κλοπή του Ι.Χ. αυτοκινήτου του, οδήγησε στην εξάρθρωση μιας σπείρας Αλβανών κακοποιών που είχε ρημάξει τις τελευταίες ημέρες τα σπίτια στα χωριά της ευρύτερης περιοχής.
 
Οι αστυνομικοί εντόπισαν το κλεμμένο αυτοκίνητο στην εθνική οδό Ιωαννίνων - Κοζάνης και του έκαναν σήμα να σταματήσει.
 
Όμως, ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας το όχημα των τριών δραστών βγήκε από το δρόμο εξ αιτίας της υπερβολικής ταχύτητας και ακινητοποιήθηκε.
 
Οι τρεις Αλβανοί επιβάτες ηλικίας 29, 26 και 24 χρόνων συνελήφθησαν και στο αυτοκίνητο βρέθηκαν πλήθος χρυσών κοσμημάτων, διαρρηκτικά εργαλεία, ένα μαχαίρι με λάμα μήκους δέκα εκατοστών και πέντε κινητά.
 
Όπως αποδείχθηκε, οι κακοποιοί που βρίσκονται παράνομα στην Ελλάδα και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, είχαν διαρρήξει τις τελευταίες ημέρες μια μονοκατοικία στο Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων από την οποία έκλεψαν κοσμήματα μεγάλης αξίας και μία κυνηγετική καραμπίνα, άλλη μια μονοκατοικία στο Ροδοτόπι απ’ όπου άρπαξαν χρυσά κοσμήματα, ένα διαμέρισμα στο Σταυράκι με λεία πέντε χρυσές λίρες Αγγλίας, μία φωτογραφική μηχανή και μία βιντεοκάμερα, ενώ διέρρηξαν και άλλο ένα σπίτι στην ίδια περιοχή όπου δεν βρήκαν κάτι για να κλέψουν. 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr