Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Σπείρα έξι αλλοδαπών είχε “ρημάξει” τους πολίτες της Θεσσαλονίκης κλέβοντας πορτοφόλια σε λεωφορεία

oasth
Εξαρθρώθηκε ύστερα από ενδελεχή έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία ενέχεται στη διάπραξη κλοπών πορτοφολιών από ανυποψίαστους επιβάτες συγκοινωνιακών μέσων.


Συνελήφθησαν τα έξι αλλοδαπά μέλη της συμμορίας, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 35 ως 53 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των κλοπών, της παράνομης κατοχής όπλων και της παράβαση του Νόμου περί Αλλοδαπών

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες, οι οποίοι συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε ομάδα με ιεραρχική δομή, εσωτερική διάρθρωση, διαρκή δραστηριότητα και συγκεκριμένη μεθοδολογία, επιβιβάζονταν κατά τις ώρες αιχμής σε αστικά λεωφορεία και εκμεταλλευόμενοι τις συνθήκες συνωστισμού, αφαιρούσαν τα πορτοφόλια συνεπιβατών τους. 

Ακολουθώντας το συγκεκριμένο τρόπο δράσης, διέπραξαν πλήθος κλοπών, ο ακριβής αριθμός των οποίων ερευνάται, αποκομίζοντας παράνομα μεγάλα χρηματικά ποσά.

Σε αστυνομικές έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των εμπλεκομένων βρέθηκε και κατασχέθηκε:
• πλήθος πορτοφολιών,
• μία σιδερογροθιά,
• το χρηματικό ποσό των 23.000 ευρώ

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι:
• Ένας εκ των συλληφθέντων είχε σημανθεί κατά το παρελθόν με διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας, ενώ σε βάρος του εκκρεμούν αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών και 3 μηνών, σε χρηματική ποινή 6.000 ευρώ και στα έξοδα δίκης ύψους 690 ευρώ για παραβάσεις του Νόμου περί αλλοδαπών και για άλλα αδικήματα.
• Σε βάρος τριών μελών της οργάνωσης εκκρεμεί το διοικητικό μέτρο της απαγόρευση εξόδου από τη Χώρα.
• Σε βάρος των περισσοτέρων από τους συλληφθέντες έχουν σχηματισθεί κατά το παρελθόν δικογραφίες για κλοπές πορτοφολιών/ χρηματικών ποσών σε συγκοινωνιακά μέσα / λαϊκές αγορές και για παραβάσεις του Ν. περί Ναρκωτικών,
• Σε βάρος ενός συλληφθέντα εκκρεμεί το διοικητικό μέτρο της απαγόρευση εισόδου στη Χώρα,
• Ένας από τους εμπλεκόμενους εισήλθε και παρέμεινε παράνομα στη χώρα μας, καθώς αποδείχθηκε ότι το Διαβατήριό του έφερε πλαστές σφραγίδες εισόδου.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διερεύνηση της δράσης τους.