Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014

Συνελήφθη Τούρκος κατάσκοπος σε Ζώνη Αμυντικής Περιοχής του Έβρου που έβγαζε φωτογραφίες


Συνελήφθη Τούρκος υπήκοος ο οποίος σε παραποτάμια περιοχή της Νέας Βύσσας ενώ φωτογράφιζε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Επάνω του βρέθηκαν μία φωτογραφική μηχανή, χάρτης της περιοχής και σημειώσεις.

Ο 34χρονος Τούρκος εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας να επιβαίνει σε Ι.Χ. αυτοκίνητο και να κινείται με αυτό αρκετά βαθιά μέσα στην απαγορευμένη Ζώνη Αμυντικής Περιοχής (ΖΑΠ), χωρίς φυσικά να διαθέτει την απαραίτητη άδεια.

Με άμεση επέμβαση, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο και συνέλαβαν τον Τούρκο οδηγό, που οδηγήθηκε αρχικά στην τοπική Υποδιεύθυνση Ασφάλειας όπου ισχυρίστηκε πως δεν κατάλαβε ότι βρισκόταν σε απαγορευμένη περιοχή, αλλά ερευνάται αν αυτό συνέβη τυχαία ή είχε άλλους σκοπούς. Στη συνέχεια, παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.

Δεν είναι ο πρώτος Τούρκος που "ξεχάστηκε" και "σουλατσάριζε" στις ζωτικής σημασίας περιοχές του ποταμιού. Είναι εμφανές ότι οι Τούρκοι ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την εξέλιξη των έργων στην αντιαρματική τάφρο.

Πιθανώς έχει σχέση και με τα προκλητικά δημοσιεύματ του τουρκικού τύπου που αναφέροντι στις αυτοκινούμενες γέφυρες Samur με τις οποίες οι Τούρκοι φιλοδοξούν ότι θα διέρχοντι του Έβρου σαν να περνάνε...ρυάκι.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr