Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Στο εδώλιο 3 Βούλγαροι για κλοπή 30.000 δολαρίων στη Ρόδο!

dikastiko-megaro-rodos
Την παραπομπή σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, προτείνει η Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, για την 56χρονη Βουλγάρα και τους δύο γιους της ηλικίας 31 και 35 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για την κλοπή ποσού 30.000 δολαρίων Αυστραλίας από ανασφάλιστο σταθμευμένο αυτοκίνητο, τον Μάιο του 2013 στη Ρόδο!


Σύμφωνα με πληροφορίες της “Ροδιακής”, η εισαγγελική λειτουργός προτείνει στο δικαστικό συμβούλιο οι τρεις κατηγορούμενοι να παραπεμφθούν για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.

Με την ίδια πρόταση η κ. Αντεισαγγελέας ζητά από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου να παραταθεί για έξι μήνες η προσωρινή κράτηση των δύο αδελφών οι οποίοι βρίσκονται ήδη στη φυλακή.

Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου αναμένεται να εκδοθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.
Οι αλλοδαποί ηλικίας 31, 35 και η 56χρονη μητέρα τους συνελήφθησαν τον Οκτώβριο του 2013, με ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος τους και φέρονται να είχαν συγκεκριμένο τρόπο δράσης με τον οποίο κατάφεραν να ανταλλάξουν τα δολάρια Αυστραλίας που είχαν κλέψει σε ευρώ, τα οποία και στη συνέχεια ξόδεψαν ανενόχλητοι.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, οι οποίοι και εξιχνίασαν την υπόθεση μετά από καταγγελία που τους έγινε μόλις τον Σεπτέμβριο του 2013, οι δράστες κατάφεραν να ανταλλάξουν περί τις 5-6.000 δολάρια Αυστραλίας σε ανταλλακτήρια στην περιοχή του Φαληρακίου, δίδοντας τη φορά 600 δολάρια σε χαρτονομίσματα των 100, ενώ την ανταλλαγή έκανε η 56χρονη μητέρα συνοδευόμενη εναλλάξ είτε από τους γιους της (ένας τη φορά) είτε από το τέταρτο πρόσωπο που αναζητείται.

Οι συλληφθέντες για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα τα οποία κατασχέθηκαν όπως επίσης και το ποσό των 1.045 ευρώ, παραστατικά αποστολής-ταχυμεταφοράς χρημάτων, πρόχειρες σημειώσεις, -2- αυτοκίνητα κ.α. που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Η δικογραφία της υπόθεσης σχηματίστηκε το περασμένο το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου και οι δύο Βούλγαροι ηλικίας 31, 35 καθώς και η 56χρονη μητέρα τους, συνελήφθησαν κατόπιν εντάλματος της κ. Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Ρόδου, ενώ όσον αφορά το τέταρτο άτομο η έρευνα για την ταυτοποίησή του συνεχίζεται.

Πιο συγκεκριμένα, στις 12-09-2013 καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου ότι στις 28-05-2013 άγνωστος αφαίρεσε μέσα από ξεκλείδωτο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μια πλαστική τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 30.000 δολαρίων Αυστραλίας.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης και ύστερα από μεθοδική συγκέντρωση και ανάλυση στοιχείων-πληροφοριών προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και ενεργώντας με σύστημα και διαφορετικούς ρόλους κατάφεραν να μετατρέψουν σε ανταλλακτήρια της Ρόδου μέρος των κλεμμένων χρημάτων που είχαν στην κατοχή τους σε ευρώ, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.

Για να πετύχουν το σκοπό τους και να μην γίνονται αντιληπτοί οι δράστες είχαν νοικιάσει δυο αυτοκίνητα τα οποία χρησιμοποιούσαν κατά τις επισκέψεις τους στα ανταλλακτήρια, όπου ο ένας από τους άνδρες ανέμενε στο όχημα και η γυναίκα εμφανίζονταν ως πελάτης, αντάλλασσαν πάντα το ίδιο χρηματικό ποσό και έπαιρναν μέτρα απόκρυψης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των προσώπων τους (φορούσε γυαλιά κ.α.).

Οι τρεις Βούλγαροι εντοπίστηκαν το απόγευμα της 19ης Οκτωβρίου 2013 να επιβαίνουν στα ενοικιαζόμενα οχήματα που χρησιμοποιούσαν και προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Στην κατοχή τους και σε έρευνα που έγινε στο σπίτι τους παρουσία Δικαστικού Λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
• Το χρηματικό ποσό των 1.045 ευρώ
• Ένα (1) χρυσό-ασημένιο δακτυλίδι
• Παραστατικά αποστολής ταχυμεταφοράς χρημάτων ύψους 1.715 ευρώ
• Είκοσι τρία (23) αποκόμματα συμμετοχής σε παιχνίδια του Ο.Π.Α.Π.
• Ένα (1) κινητό τηλέφωνο με απόδειξη αγοράς αξίας περίπου 470 ευρώ
• Σημειώσεις με διάφορα χρηματικά ποσά και ημερομηνίες
Επιπλέον κατασχέθηκαν τα δυο οχήματα που χρησιμοποιούσαν.

Σημειώνεται ότι οι δυο συλληφθέντες άνδρες έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία για κλοπές ενώ ο 31χρονος διώκεται στην χώρα του για ληστεία.