Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Εξαρθρώθηκε σπείρα αλλοδαπών από τη Γεωργία που είχε διαπράξει πάνω απο 70 διαρρήξεις.


Δεκάδες διαρρήξεις σε διαμερίσματα στον Πύργο, την Καλαμάτα και την Κυπαρισσία είχε διαπράξει σπείρα αλλοδαπών από τη Γεωργία, που εξάρθρωσαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου.
 
Οι αστυνομικοί έχουν ήδη συλλάβει δύο 24χρονους και έναν 39χρονο, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό άλλου ενός ατόμου, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.
 
Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις Γεωργιανούς, να περιεργάζονται κουδούνια εισόδου πολυκατοικίας στον Πύργο και επιχείρησαν να τους συλλάβουν.
 
Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν ο 39χρονος και ο 24χρονος, ενώ ο δεύτερος 24χρονος κατάφερε να διαφύγει πεζός. Όμως, έπειτα από λίγες ώρες, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν στην Κυπαρισσία και τον συνέλαβαν.
 
Στην κατοχή του 39χρονου και του 24χρονου οι αστυνομικοί βρήκαν αυτοσχέδια διαρρηκτικά εργαλεία, τρία κινητά τηλέφωνα και μία αλυσίδα λαιμού. Σε έρευνες που ακολούθησαν σε δύο αυτοκίνητα, τα οποία είχαν σταθμεύσει σε μικρή απόσταση, βρέθηκαν πολλά διαρρηκτικά εργαλεία.
 
Από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Πύργου προέκυψε ότι εγκέφαλος της σπείρας ήταν ο 24χρονος, που συνελήφθη στην Κυπαρισσία, ενώ οι άλλοι δύο είχαν εκτελεστικό ρόλο.
 
Η δράση τους είχε ξεκινήσει πριν από έναν χρόνο και σύμφωνα με την Αστυνομία είχαν διαπράξει 26 διαρρήξεις διαμερισμάτων στον Πύργο, 35 στην Καλαμάτα και τέσσερις στην Κυπαρισσία.
 
Όσον αφορά τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν διαμερίσματα, από τα οποία οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν, και αφού έσπαζαν τους ομφαλούς των εισόδων ή άνοιγαν με αυτοσχέδια διαρρηκτικά εργαλεία τις πόρτες ασφαλείας, αφαιρούσαν κυρίως κοσμήματα, χρηματικά ποσά και μικρές φορητές ηλεκτρονικές συσκευές.
 
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του ενός 24χρονου, στην Καλαμάτα, βρέθηκαν μεγάλος αριθμός κοσμημάτων, ηλεκτρονικών συσκευών και κινητών τηλεφώνων.
 
Επίσης, οι αστυνομικοί βρήκαν στο σπίτι και μία κλειδαριά ασφαλείας πάνω σε μέγγενη, την οποία οι δράστες χρησιμοποιούσαν για να βρίσκουν τρόπους ώστε να ανοίγουν πόρτες διαμερισμάτων.
 
Το όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας από την παράνομη δράση τους, ξεπερνά, σύμφωνα με την Αστυνομία, τις 200.000 ευρώ.