Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΛΒΑΝΟΙ ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ – ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ 18 ΛΗΣΤΕΙΕΣ, ΜΕ ΛΕΙΑ 86.000 ΕΥΡΩ

Μια ακόμα σπείρα «κατατρεγμένων οικονομικών μεταναστών», που διέπραττε από τον Σεπτέμβριο του 2013 ένοπλες ληστείες και διαρρήξεις σε σπίτια σε διάφορες περιοχές της Αττικής, έπεσε στα χέρια της αστυνομίας.

Συνελήφθησαν τρεις Αλβανοί, από τους οποίους ο ένας είναι 22 ετών, ενώ τα πλήρη στοιχεία των άλλων δύο, επίσης νεαρής ηλικίας συνεργών του, δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί.

Από την ανάκριση έχουν μέχρι στιγμής εξιχνιαστεί δεκαοκτώ υποθέσεις ληστειών και κλοπών σε διαμερίσματα, ισόγειες οικίες και κατάστημα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ μέρος των κλοπιμαίων έχει βρεθεί στην κατοχή των συλληφθέντων.

Η λεία των Αλβανών ληστών υπερβαίνει τις 86.000 ευρώ!
Ενδιαφέρον έχει και ο τρόπος δράσης τους. Οι τρεις «κατατρεγμένοι κ.τ.λ.» εντόπιζαν ισόγειες κατοικίες ή διαμερίσματα, κατά κανόνα του 1ου ορόφου και αφού αναρριχούνταν στα μπαλκόνια, έμπαιναν σε αυτές, είτε από ανασφάλιστες μπαλκονόπορτες, είτε παραβιάζοντας τα παράθυρα και τις πόρτες.

Ένας εξ αυτών παρέμενε έξω, ως «τσιλιαδόρος», ενώ οι υπόλοιποι, έμπαιναν στις οικίες, κρατώντας μαχαίρια και κατσαβίδια. Οι δράστες, αφού ερευνούσαν τους χώρους, άρπαζαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, ενώ σε περίπτωση που στο εσωτερικό των σπιτιών βρίσκονταν ένοικοι, τους απειλούσαν με τα μαχαίρια και τα κατσαβίδια και τους ακινητοποιούσαν με σκοινιά, ζώνες, πετσέτες ή μαντήλια.

Να τους χαίρονται οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι», εσωτερικού κι εξωτερικού!