Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Η «ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΟΥΓΙΑ» ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ – ΑΛΛΟΙ ΔΕΚΑ ΕΝΟΠΛΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΡΗΜΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η «συμμορία της Κρούγια» κρύβεται πίσω από την αιματηρή απόδραση των Τρικάλων, μια ομάδα δέκα ένοπλων Αλβανών οι οποίοι κατάγονται από αυτή την πόλη (Κρούγια) της Κεντρικής Αλβανίας.

Όπως αναφέρει το Βήμα «η συμμορία, που είχε προχωρήσει σε 69 ληστρικές επιθέσεις από την Αράχοβα ως το Μερκοβούνι Τρίπολης και από το Ξυλόκαστρο ως το Λουτράκι, τη Λιβαδειά, τα Γιάννενα και τη Μεσσήνη, φαίνεται να οργάνωσε τη μεγάλη φυγή των επικίνδυνων αλβανών δραπετών τον περασμένο Μάρτιο από τα Τρίκαλα, στη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκαν δύο υπάλληλοι του σωφρονιστικού καταστήματος.

Πρωταγωνιστής της επιδρομής στις φυλακές Τρικάλων θεωρείται ο 45χρονος Φλαμούρ Λίκα, ο οποίος σκοτώθηκε στη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας το βράδυ της περασμένης Τρίτης.

Ήταν από το 2006 ο βασικός οργανωτής μιας πολυμελούς συμμορίας με πιστόλια και Καλάσνικοφ που εισέβαλλε σε κατοικίες, έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα, ενώ πολλές φορές είχε συγκρουστεί με αστυνομικούς.

Σε αυτή τη συμμορία ανήκαν δύο άτομα που χαρακτηρίζονται «φαντάσματα» από την ΕΛ.ΑΣ. και δεν έχουν προσδιορισθεί πλήρως τα στοιχεία τους, αλλά και ένας νεαρός Αλβανός ο οποίος στις 25 Νοεμβρίου 2012 δεν επέστρεψε στις φυλακές της Τίρυνθας μετά απο άδεια (!!!!)
makeleio.gr