Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

46ΧΡΟΝΟΣ ΙΡΑΚΙΝΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΕΚΑΨΑΝ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ... ΤΟΥΣ ΜΑΓΚΩΣΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο εμπρησμός νυχτερινού κέντρου διασκέδασης στις 5 Ιουνίου 2013 στον Πειραιά.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος επτά εφτά αλλοδαπών, ενός υπηκόου Ιράκ και έξι υπηκόων Αλβανίας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε εμπρησμό και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς κατά συναυτουργία και απλή συνέργεια στις πράξεις αυτές, απάτη σχετική με τις ασφάλειες, εμπρησμό και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς κατά συναυτουργία, ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία, ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία.

Συνελήφθησαν δύο δράστες, ένας 46χρονος υπήκοος Ιράκ, και ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, ενώ αναζητείται ακόμα ένας 27χρονος, υπήκοος Αλβανίας, συνεργός τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 46χρονος οργάνωσε τον εμπρησμό του καταστήματος, του οποίου ήταν προσωρινός υπεύθυνος, με στόχο την εξαπάτηση ασφαλιστικής εταιρείας και την είσπραξη χρηματικής αποζημίωσης ύψους 340.000 ευρώ.

Ειδικότερα, μία μέρα πριν τον εμπρησμό ανέθεσε στον 26χρονο συλληφθέντα και έναν 34χρονο υπήκοο Αλβανίας υπάλληλό του, να προμηθευθούν γάντια, φακούς, μηχανισμούς ψεκασμού και τρία πλαστικά δοχεία με βενζίνη.

Πρώτες πρωινές ώρες της 5ης Ιουλίου 2013, ο 26χρονος μαζί με τον 27χρονο, που αναζητείται, συνάντησαν τον 46χρονο, ο οποίος αφού τους υποσχέθηκε χρηματική αμοιβή (από το ποσό της αποζημίωσης που θα λάμβανε από την ασφαλιστική εταιρεία) και σταθερή εργασία σε εταιρεία του, τους παρέδωσε τα κλειδιά του καταστήματος για να εισέλθουν και να βάλουν φωτιά.

Στην κατοχή του 46χρονου βρέθηκαν η ταμειακή μηχανή από το κατάστημα και ένας φορητός υπολογιστής.

Κατά τη διάρκεια του εμπρησμού πήραν φωτιά τα ρούχα του 26χρονου με αποτέλεσμα να προκληθούν εγκαύματα. Ο ίδιος, μετά τον εμπρησμό, πήγε σπίτι του και μεταφέρθηκε σε δημόσιο νοσοκομείο από οικείους του, οι οποίοι κατέθεσαν ψευδώς για τα αίτια της νοσηλείας του.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη σύλληψη του συνεργού τους.