Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Δυο Σύροι "λαθρομετανάστες" στον εισαγγελέα για την πυρκαγιά στη Σάμο!


Στον εισαγγελέα δύο για τη φωτιά στη Σάμο με δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ.



Δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων που εξετάζονταν ύποπτοι για την εκδήλωση της φωτιάς στην περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής στη Σάμο συνέταξε η ΕΛ.ΑΣ. 


Οι δύο μη νόμιμοι μετανάστες που εντοπίστηκαν στο σημείο και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς θα παραπεμφθούν αύριο, Τρίτη, στον εισαγγελέα.

Οι δύο συλληφθέντες, που κατάγονται -πιθανότατα-  από την Συρία, 42 ετών ο ένας που δηλώνει επιχειρηματίας και 28 ετών ο άλλος, μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών κατά δήλωσή του, βρέθηκαν να κρύβονται σε εκκλησία κοντά (περίπου 500 μ.) στο σημείο όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά. 

Η ΕΛ.ΑΣ. τούς παραπέμπει στις δικαστικές Αρχές με τις κατηγορίες της παράνομης εισόδου στη χώρα και του εμπρησμού από αμέλεια. 

Το αξιοπερίεργο είναι ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία αποτελεί την καθ' ύλην αρμόδια για την εξερεύνηση των αιτίων της εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Σε ύφεση πάντως βρίσκεται η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή κατέκαψε περίπου 600 στρέμματα ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος για το μοναστήρι. Το βράδυ της Κυριακής έγινε αναζωπύρωση της λόγω των δυνατών ανέμων εντάσεων 6-7 μποφόρ ωστόσο οι πυροσβέστες κατάφεραν να την περιορίσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας.


Στην περιοχή επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 7 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 36 ατόμων, 20 οχήματα Δήμων, 60 εθελοντές και ένα αεροσκάφος.