Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Ο ακήρυχτος πόλεμος των πόλεων και της υπαίθρου

Είναι γεγονός πως όσο περνά ο καιρός παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από Αρχηγείο της ΕΛΑΣ και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το έγκλημα καλπάζει οποιασδήποτε μορφής και εάν είναι.

Από απλές ομάδες αντιεξουσιαστών που λυμαίνονται περιοχές μέχρι αλλοδαπούς κακοποιούς που σπέρνουν τον τρόμο..

 Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε αυτά τα θέματα με τον Διευθυντή της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης. Έτσι λοιπόν, πέρα από το μικροέγκλημα η συζήτηση μας προσανατολίστηκε σε δύο άξονες οι οποίοι περιλαμβάνουν:

 Τον βαρύ οπλισμό που χρησιμοποιούν οι κακοποιοί καθώς ...Και τις νέες τακτικές..
Συνεπώς, το συμπέρασμα είναι πως πλέον στην Ελλάδα υπάρχει μια τεράστια αποθήκη όπλων και μάλιστα πολεμικών τυφεκίων. Στο σημείο αυτό εμείς θα τονίσουμε, πως εκτός των ΑΚ-47 πλέον χρησιμοποιούνται και οπλοπολυβόλα και πολυβόλα σειράς PK ανατολικής κατασκευής και προέλευσης, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί και η χρήση φορητών αντιαρματικών εκτοξευτών σειράς RPG (Rocket Propelled Grenades).

Ως εκ τούτων, στην πατρίδα μας υπάρχει πληθώρα όπλων και σε τέτοιο αριθμό ικανό να συντηρήσουν έναν «ένοπλο στρατό άτακτων» δημιουργώντας μια «πέμπτη φάλαγγα» μέσα στο ίδιο μας το σπίτι.

 Το ζήτημα πλέον ξεφεύγει από την εγκληματικότητα και αρχίζει να συνδέεται με θέματα εσωτερικών απειλών και κατ’ επέκτασης εθνικής ασφάλειας.

Οι αρχές ασφαλείας πλέον αδυνατούν να συγκρατήσουν τόσο το σημερινό κύμα εγκληματικότητας και φυσικά πόσο μάλλον ένα ενδεχόμενο κάποιοι εσωτερικά να δημιουργήσουν συνθήκες αποσταθεροποίησης και ένοπλης εξέγερσης.

Τα σενάρια, όσο χολιγουντιανά κι αν ακούγονται, δεν μπορούν να αποκλειστούν, άλλωστε το φανερώνουν τα στοιχεία.

 Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.
 Αποκαλυπτική είναι η παρακάτω φράση που ειπώθηκε από τον ειδικό φρουρό που προμήθευε με αλεξίσφαιρα γιλέκα την συμμορία που εξαρθρώθηκε στην Καβάλα προς έναν από τους αλλοδαπούς εκτελεστές της σπείρας: «Εσύ, με το Καλάσνικοφ και το αλεξίσφαιρο που σου έδωσα, είσαι πλέον βασιλιάς. Τι να σου κάνουν τα νεροπίστολα που έχουν οι δικοί μας»!

 Οι αστυνομικοί, μας επισημαίνουν ΔΙΑΡΚΩΣ πως είναι επιτακτική η ανάγκη να εφοδιαστούν τα περιπολικά με βαρύτερο οπλισμό αποτελούμενο από καραμπίνες και τυφέκια τα οποία θα χορηγηθούν μετά από κατάλληλη εκπαίδευση.

Μείζον θέμα επίσης, είναι και ο τρόπος μεταφοράς τους αφού πρέπει να γίνουν ειδικοί οπλοβαστοί μέσα στα περιπολικά.

Δεν θα πρέπει όμως να ξεφεύγει της προσοχής μας και το θέμα των νέων τακτικών που χρησιμοποιούν οι κακοποιοί. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση στην ληστεία που έλαβε χώρα σε τράπεζα του χωριού Ροδολίβου των Σερρών, όπου οι κακοποιοί λειτούργησαν με τρόπο που θυμίζει καταδρομικές επιχειρήσεις.

Ομάδα εξ αυτών επιτέθηκε αρχικά στο Αστυνομικό Τμήμα (Α.Τ.) του χωριού στο οποίο ρίχθηκαν δεκάδες σφαίρες από ενόπλους, ενώ την ίδια ώρα μια άλλη ομάδα είχε επιτεθεί στην τράπεζα αποσπώντας μεγάλο χρηματικό ποσό.

 Οι αστυνομικοί εγκλωβίστηκαν μέσα στο Α.Τ. με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επιχειρήσουν κατά των ληστών, την ίδια ώρα βλήθηκαν και τα περιπολικά ώστε οι αστυνομικοί να μην έχουν μέσο να καταδιώξουν τους ληστές.

Την ίδια στιγμή, η άλλη ομάδα δρούσε ανενόχλητη στη ληστεία της τράπεζας.
Άκρως εντυπωσιακό είναι και το γεγονός της χρήσης εκρηκτικών υλών για την ανατίναξη ΑΤΜ των τραπεζών αλλά και για αντιπερισπασμούς προς τις αστυνομικές δυνάμεις που πλέον αντιμετωπίζουν ένα νέο αντάρτικο πόλεων από αλλοδαπούς κατά κύριο λόγο εγκληματίες.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πριν μερικούς μήνες σε ληστεία στο μετρό της Αθήνας είχαν χρησιμοποιηθεί λιπαντικά έλαια και καπνογόνα (!) με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σύγχυση στους γύρω δρόμους και να υπάρχει αδυναμία να φτάσουν έγκαιρα ειδικές αστυνομικές δυνάμεις.

Μάλιστα, οι κακοποιοί είχαν τοποθετήσει και εκρηκτικό μηχανισμό σε παρακείμενο υπόγειο χώρο στάθμευσης με αποτέλεσμα από έκρηξη να πάρουν φωτιά ΙΧ αυτοκίνητα και η Π.Υ. να επιβραδύνει την κίνηση των οχημάτων της ΕΛΑΣ.
πηγη