Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΞΕΣΑΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΕΜΠΟΡΙΟ ΛΕΥΚΗΣ ΣΑΡΚΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ… ΚΑΙ ΧΡΥΣΑΦΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ‼


SEXALBAN2ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ; 

Συνελήφθησαν την 4-7-2013, μετά από συντονισμένη επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής, έξι (6) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 25, 28, 32, 35, 41 και 56 ετών, μέλη της σπείρας, ενώ αναζητούνται ακόμα έξι (6) ομοεθνείς συνεργοί τους. 

Επίσης, συνελήφθησαν και δύο (2) αλλοδαπές γυναίκες, υπήκοοι Αλβανίας, για παράβαση των νόμων «περί εκδιδομένων προσώπων» και «περί Αλλοδαπών».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι έξι (6) συλληφθέντες, μαζί με τους συνεργούς τους που αναζητούνται, εδώ και τέσσερα (4) χρόνια τουλάχιστον, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους με σκοπό την οικονομική και γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών από χώρες κυρίως της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, ενώ παράλληλα διακινούσαν και ναρκωτικές ουσίες.

Αρχηγός της οργάνωσης ήταν ο 32χρονος συλληφθείς, ο οποίος μέχρι τον Μάρτιο του 2013 ήταν έγκλειστος στις φυλακές, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, από όπου και καθοδηγούσε τα άλλα μέλη του κυκλώματος.


Ειδικότερα, μετά από καταγγελία δύο (2) αλλοδαπών γυναικών Αλβανικής και Ρωσικής καταγωγής, θύματα της οργάνωσης, σε αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, και τη διενέργεια πολύμηνης έρευνας, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας επέλεγαν γυναίκες από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, και των Βαλκανίων (κατά κύριο λόγο από την Αλβανία) και εκμεταλλευόμενα την δεινή τους οικονομική κατάσταση, τις έπειθαν να έρθουν στην χώρα μας προκειμένου να εργαστούν.

Μετά την άφιξή τους στη χώρα μας, τις υποχρέωναν, με απειλές για τη ζωή τους και τη σωματική τους ακεραιότητα, να εκδίδονται σε διάφορα «studio»(οίκους ανοχής).


Τα τελευταία τέσσερα (4) χρόνια τα χρηματικά ποσά που είχαν αποκομίσει από κάθε γυναίκα, ανέρχονται στα 100.000 με 200.000 ευρώ.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
• Το ποσό των 20.140 ευρώ
• Έγγραφο τράπεζας για καταθέσεις 80.000 ευρώ και αποδεικτικά
καταθέσεων και αποστολής χρηματικών ποσών στο εξωτερικό.
• Πλαστά νομιμοποιητικά και άλλα έγγραφα.
• Δεκαεννέα (19) κινητά τηλέφωνα και πλήθος καρτών SIM.

Οι παθούσες αλλοδαπές γυναίκες χαρακτηριστήκαν ως θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και τους παρασχέθηκε προστασία και αρωγή.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.