Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Άρτα: Αλβανοί ξαφρίζαν σπίτια στην Ελλάδα και μετά τα πουλούσαν στην Αλβανία - Έβγαλαν πάνω από 220.000€

Οι 4 Αλβανοί δράστες είχαν θησαυρίσει και ποτέ δεν επέλεγαν τυχαία το σπίτι που θα χτυπούσαν.

 

Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των τεσσάρων μελών της συμμορίας (Αλβανοί ηλικίας 25, 29, 34 και 33 ετών) ενώ διευκρινίστηκαν οι ρόλοι τους και τα μέλη που τοποθετούνται στον εκτελεστικό πυρήνα – βραχίονα της οργάνωσης. 

 Παράλληλα, συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω δύο από τα μέλη της σπείρας, τη στιγμή που μετέφεραν κλοπιμαία κρυμμένα σε αυτοκίνητο, με σκοπό να τα πουλήσουν στην Αλβανία.


Η επιλογή των σπιτιών που χτυπούσαν
Πρόκειται για κλοπές που έγιναν σε σπίτια με ιδιαίτερα προσεκτικό τρόπο, με στόχο την αφαίρεση χρυσαφικών τα οποία στη συνέχεια οι δράστες μετέφεραν και μεταπωλούσαν στην Αλβανία. 

Κύριο χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν ότι αφού ενεργούσαν προσεκτική αυτοψία, επέλεγαν σπίτια από τα οποία απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες τους και εισέρχονταν σε αυτά από σημεία και αγροτικούς δρόμους με περιορισμένη κίνηση, ώστε να ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες να γίνουν αντιληπτοί από μάρτυρες.

Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιασθεί 16 περιπτώσεις κλοπών, που οι δράστες είχαν διαπράξει, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, σε σπίτια σε διάφορα χωριά της Άρτας ενώ η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους ξεπερνά τα 220.000 ευρώ.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, με σκοπό τις κλοπές ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται, για να εντοπιστούν και τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης και να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δράσης.