Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Αλωνίζουν ανενόχλητοι οι ξένοι πράκτορες -με την ταμπέλα του λαθρομετανάστη- και καίνε τα νησιά μας!

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν προκειμένου να απολογηθούν οι δύο Σύριοι που συνελήφθησαν την πρώτη ημέρα της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής, στη Σάμο. 

 Οι δύο Σύροι αρχικά είχαν ομολογήσει ότι έβαλαν φωτιά προκειμένου να ζεσταθούν το Σάββατο το βράδυ όταν είχαν φτάσει από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Κατά την προανάκριση, όταν τους ζητήθηκε να υποδείξουν το μέρος, αυτό που υπόδειξαν ήταν τουλάχιστον 1.500 μέτρα μακριά από εκεί που εκδηλώθηκε η πρώτη εστία της φωτιάς. Την επόμενη ημέρα είχε βρεθεί άλλος ένας ομοεθνής τους ο οποίος "δήλωνε" ότι είχε μαζί του μια γυναίκα με δύο παιδιά για να αποπροσανατολίσει την έρευνα των διωκτικών αρχών.

Με την συνδρομή της αστυνομίας το κατηγορητήριο από απλή αμέλεια έχει μετατραπεί σε κακούργημα δηλαδή εμπρησμός από πρόθεση και οι δύο αλλοδαποί, 42 και 26 ετών αντίστοιχα, μετά την προθεσμία που πήραν από τον ανακριτή θα βρεθούν εκ νέου ενώπιον των δικαστικών αρχών για να αποφασιστεί η όχι, η προφυλάκισή τους.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά ξέσπασε την περασμένη Κυριακή το μεσημέρι σε δασική έκταση, στην περιοχή Ακρωτήρι Ζωοδόχου Πηγής του Δήμου Σάμου. Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων και οι δυνάμεις πυρόσβεσης έδωσαν μάχη με εναέρια μέσα για να την θέσουν υπό έλεγχο αρκετές ώρες μετά.

Για άλλη μια φορά οι ξένοι πράκτορες αλωνίζουν στο ξέφραγο αμπέλι που λέγεται Ελλάδα, η ΕΥΠ είναι μονίμως "άφαντη" και οι αρμόδιοι υπουργοί κοιμούνται ήσυχοι στις άνετες δερμάτινες καρέκλες τους.  Έρχεται η ώρα που θα ηχήσουν τα ξυπνητήρια για όλους αυτούς!