Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Κραυγή απόγνωσης από την Λέρο για την αθρόα λαθρομετανάστευση

Όλη η ψεύτικη προπαγάνδα που κάνουν τα διάφορα παπαγαλάκια της συγκυβέρνησης για τη δήθεν αποτελεσματικότητα του Δένδια στο θέμα της λαθρομετανάστευσης γκρεμίζεται καθημερινά από την σκληρή πραγματικότητα. Ένα ακόμα δείγμα του αποτυχημένου και ανίκανου χειρισμού της μνημονιακής κυβέρνησης πάνω στο φλέγον αυτό ζήτημα αποτελεί και η δραματική έκκληση που κάνει προς κάθε αρμόδιο για τους λαθρομετανάστες, που έχουν κατακλύσει το νησί, ο δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας.

Επί του θέματος απέστειλε επιστολή στον υπουργό ΠΡΟ-ΠΟ, Νίκο Δένδια, και σε άλλους αρμόδιους φορείς, στην οποία επισημαίνει ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και προειδοποιεί ότι στο εξής δεν θα δεχτούν οι κάτοικοι του νησιού να επιτρέψουν την προσέγγιση πλοίου που να μεταφέρει λαθρομετανάστες!  

Ανάμεσα στα άλλα ο δήμαρχος του νησιού αναφέρει στην επιστολή του ότι «το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί μεγάλη αύξηση στο μεταναστευτικό κίνημα το οποίο περισυλλέγεται από τις Λιμενικές αρχές και φιλοξενείται στο νησί μας» και ότι «η Αστυνομία διαθέτει μόλις ένα κρατητήριο χωρητικότητας δέκα ατόμων, στο οποίο κυριολεκτικά στοιβάζονται 100 άτομα! Κάποιοι από αυτούς κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι στους δρόμους του νησιού μας, χωρίς καμία φύλαξη!». Ενημερώνουμε ότι «δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση! Δεν γίνεται να πληρώνει το νησί μας την ανεπάρκεια και την αδυναμία του κράτους να ανταπεξέλθει στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης! Δεν θα περιμένουμε να βρεθούμε αντιμέτωποι με δυσάρεστα γεγονότα! Σας ενημερώνουμε ότι αρνούμαστε να δεχτούμε εφεξής την προσέγγιση πλοίου που μεταφέρει παράνομους μετανάστες στο νησί μας, εφόσον κι εσείς δεν φροντίζετε για την εύρεση λύσης».

Στην ουσία πρόκειται για μια κραυγή απόγνωσης των κατοίκων της Λέρου, οι οποίοι βλέπουν την τραγική αλήθεια κατάματα από πρώτο χέρι και όχι όπως την παρουσιάζουν τα διάφορα καθεστωτικά φερέφωνα, τα οποία κατακρεουργούν την πραγματικότητα προκειμένου να εξυπηρετούν συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες και κομματικές επιδιώξεις.

Οι λαθρομετανάστες όχι μόνο δεν αναχαιτίζονται, όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο Δένδιας, αλλά εισέρχονται στο νησί σε ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες δημιουργώντας πολλούς και διάφορους κινδύνους για τη ζωή, την ασφάλεια και την περιουσία των κατοίκων της Λέρου. Ο δήμαρχος του νησιού κατηγορεί ξεκάθαρα, χωρίς μισόλογα και περιστροφές, «την ανεπάρκεια και την αδυναμία του κράτους να ανταπεξέλθει στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης».

Δυστυχώς, για τους ανυπεράσπιστους Έλληνες της Λέρου, ο Δένδιας το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να έχει φίλους μασόνους, να φωτογραφίζεται με εβραϊκά καπελάκια, να συζητά με τον Τζώρτζ Σόρος και να δίνει συνεντεύξεις στο BBC, όπου υβρίζει τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Πού χρόνος, λοιπόν, για να ασχοληθεί σοβαρά και απερίσπαστα με την τήρηση της τάξης, της δημόσιας ασφάλειας και της αναχαίτισης των λαθρομεταναστών!  

Ο άνθρωπος μπορεί να αποτελεί μια πολυδιαφημισμένη κυβερνητική φούσκα, αλλά η πραγματικότητα τον διαψεύδει παταγωδώς. Είναι εντελώς ανίκανος να διαχειριστεί τη σοβαρή αποστολή της αντιμετώπισης των ορδών των λαθρομεταναστών, αλλά μαζί του είναι το ίδιο ανίκανη και η δικομματική κυβέρνηση του μνημονίου, η οποία από κοινού ευθύνεται για τη μετατροπή της Χώρας μας σε τόπο συγκέντρωσης κάθε παράνομου και εγκληματικού στοιχείου, που έχει μαζευτεί εδώ από κάθε σημείο της υφηλίου.