Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Λακωνία: Βούλγαρος δολοφόνησε δύο ηλικιωμένες για να τις ληστέψει - Στα χέρια της αστυνομίας ο 22χρονος αλλοδαπός δράστης

Δύο ανθρωποκτονίες γυναικών και μια ληστεία σε βάρος ενός ηλικιωμένου άνδρα στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας φέρεται να διέπραξε ένας 22χρονος Βούλγαρος που συνελήφθη από την αστυνομία και ομολόγησε τις πράξεις του.


Δύο υποθέσεις ανθρωποκτονιών ηλικιωμένων γυναικών, οι οποίες έγιναν το Φεβρουάριο και τον Ιούνιο του 2013, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μονεμβασιάς Λακωνίας, εξιχνιάστηκαν από την αστυνομία.

Δράστης αυτών είναι ένας 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος ομολόγησε τις πράξεις του, κίνητρο των οποίων ήταν η ληστεία.



Στο σπίτι του 22χρονου βρέθηκαν κλοπιμαία από τη δεύτερη ληστεία μετά φόνου που διέπραξε τον προηγούμενο Ιούνιο

Ο νεαρός αλλοδαπός συνελήφθη μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, ενώ τον βαραίνουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία και παράβαση της Νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς και τα όπλα.

Επιπλέον εξιχνιάστηκε μία υπόθεση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένου, η οποία είχε γίνει τον Ιανουάριο στην ίδια περιοχή.

Δύο φόνοι και μια ληστεία για 2000 ευρώ!!


Το πρώτο έγκλημα σημειώθηκε στις 15-2-2013, με θύμα μια 70χρονη, η οποία είχε βρεθεί νεκρή μέσα στο σπίτι της στον Άγιο Δημήτριο Δήμου Μονεμβασιάς Λακωνίας. Η δεύτερη ανθρωποκτονία που φαίνεται να διέπραξε ο 22χρονος σημειώθηκε στις 22-6-2013, με θύμα μια 82χρονη, η οποία είχε βρεθεί νεκρή στο σπίτι της, στην περιοχή «Κεραμωτή» της Αγγελώνας Δήμου Μονεμβασιάς Λακωνίας, έχοντας τραύμα στο λαιμό από αιχμηρό αντικείμενο.

Κίνητρο του 22χρονου και στις δύο περιπτώσεις, ήταν η ληστεία, καθώς και από τα δύο σπίτια είχε αφαιρέσει χρήματα και χρυσαφικά.

Από την έρευνα προέκυψε επίσης ότι ο 22χρονος, την 10-1-2013 το απόγευμα, στη θέση «Σιδεριάς» του Αγίου Δημητρίου Δήμου Μονεμβασιάς Λακωνίας, σε ποιμνιοστάσιο 80χρονου, τον χτύπησε και του έκλεψε χρήματα και τα κλειδιά του οχήματος του.

Συνολικά από την παραπάνω εγκληματική του δράση, είχε αποσπάσει από τα θύματα χρήματα και κοσμήματα, που η αξία τους ξεπερνά τις -2.000- ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, χθες το απόγευμα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αντικείμενα, που είχε αφαιρέσει από το σπίτι της 82χρονης.

Η έρευνα συνεχίζεται για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής του στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.