Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

1995 : "ΒΡΩΜΟΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΜΕ" ΕΓΡΑΦΕ ΜΕ ΑΙΜΑ ΘΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Ο ΜΑΡΙΟ ΚΟΛΑ ΤΟ 1995. Tα πρώτα βήματα του αλβανού ανθέλληνα δολοφόνου που κάποιοι τον άφηναν να αλωνίζει ανενόχλητος μην τυχόν και τους πούνε "ρατσιστές" οι ματσωμένοι "προοδευτικοί...

marjan-kola-1995

Η ΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ "ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ" ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ MAKELEIO.GR

"Bρωμοέλληνες θα σας εκδικηθούμε" είχε γράψει ο Αλβανός δραπέτης Μάριο Κόλα σε τοίχο με το αίμα του άτυχου 50χρονου ταξιτζή Νίκου Τσάκαλου, που είχε δολοφονήσει με την συμμορία του τον Οκτώβριο του 1995 στη Μελίκη Ημαθίας.Ο Τσάκαλος βρέθηκε νεκρός σε ξεροπήγαδο και το κεφάλι του ήταν πολτοποιημένο από τα χτυπήματα!

Η σχέση του 35χρονου Μάριον Κόλα με ένα φρικιαστικό έγκλημα στις όχθες του Αλιάκμονα τον Οκτώβριο του 1995 μπαίνει στο μικροσκόπιο των Αρχών Ασφαλείας οι οποίοι θέλουν να σκιαγραφήσουν το εγκληματικό «προφίλ» του καταζητούμενου δραπέτη. Θύμα του άγριου εγκλήματος ένας 50χρονος οδηγός ταξί από τη Μελίκη Ημαθίας.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν ερευνήσει την υπόθεση είχαν εντυπωσιαστεί από την προσπάθεια των δύο νεαρών συλληφθέντων για τον φόνο, να αποκρύψουν τα στοιχεία εκείνου που τους έδωσε εντολές για το πρωτοφανές έγκλημα και ο οποίος, σύμφωνα με όσα προέκυψαν στη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας, ήταν ο επικίνδυνος καταζητούμενος δραπέτης.

Σύμφωνα με το ''Βήμα'' το έγκλημα αποκαλύφθηκε στις αρχές Νοεμβρίου 1995 όταν κοντά στον Αλιάκμονα, στην περιοχή του Αιγινίου είχε βρεθεί το πτώμα του 50χρονου οδηγού ταξί Νίκου Τσάκαλου. Όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. και των ιατροδικαστών, ο άτυχος οδηγός είχε δολοφονηθεί περίπου τρεις εβδομάδες νωρίτερα με καραμπίνα μέσα στο ταξί του.

Οι άγνωστοι δράστες είχαν βγάλει το άψυχο σώμα του από το αυτοκίνητο και το έριξαν σε ένα μικρό πηγάδι με νερό, του πολτοποίησαν το κεφάλι και μετά με το αίμα του έγραψαν σε ένα τοίχο τις λέξεις «Kastriot Marcu Puke Lezie Fran Marcu Isar Kuna Shshan».

Επίσης όταν οι Αλβανοί ρωτήθηκαν τι είναι αυτό που έγραψαν στον τοίχο με το αίμα του οδηγού ταξί, υποστήριξαν ότι έγραψαν «Βρωμοέλληνες θα σας σκοτώσουμε όλους». Όμως από μια προφανή μετάφραση προέκυψε ότι τα αναφερόμενα είναι ονόματα ατόμων και πόλεων στην Αλβανία. Και αυτό αποδόθηκε από τους αστυνομικούς σε μια προσπάθεια του αρχηγού της συμμορίας να προκαλέσει σύγχυση για τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης οι οποίοι υποτίθεται μετά ότι έγραψαν επιδεικτικά τα ονόματα και τον τόπο καταγωγής τους.


Ομολόγησε την εμπλοκή του Κόλα στην στυγερή δολοφονία
Στη δίκη που ακολούθησε στο Κιλκίς ένας εκ των δραστών φέρεται να παραδέχθηκε ότι δράστης του στυγερού εγκλήματος ήταν ο Μάριο Κόλα. Χωρίς όμως να θέλει να πει περισσότερες λεπτομέρειες. Σύμφωνα με παράγοντες της δίκης, «όταν ακούσαμε τότε τα όνομα του Κόλα δεν μας έκανε καμία εντύπωση αφού τότε ήταν ένας άγνωστος νεαρός αλλοδαπός κακοποιός. Τώρα όμως σημαίνει πολλά...»

Η πολύχρονη "καριέρα" του ανθέλληνα δολοφόνου Μάριο Κόλα ξεκίνησε την δεκαετία '90 με επιθέσεις σε ζευγαράκια σε πάρκινγκ της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών και σε ηλικία μόλις 18ετών σκότωνε ακόμα και για...2.000 δραχμές!

Διαβάστε σχετικό άρθρο της εφημερίδας "Μακεδονία" που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 12 Νοεμβρίου του 1995:

ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΑΛΒΑΝΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ ΛΗΣΤΩΝ
Συμμορία Αλβανών φονιάδων, ληστών και διαρρηκτών, εξαρθρώθηκε από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης, με τη σύλληψη τεσσάρων λαθρομεταναστών. Οι Αλβανοί αυτοί ανακρίνονται και για την άγρια δολοφονία του ταξιτζή, στη Μελίκη Ημαθίας, που το πτώμα του βρέθηκε προχθές.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της διεύθυνσης ασφαλείας, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος ασφαλείας Σίνδου, κοντά σε εγκαταλειμμένο εργοστάσιο, στη Σίνδο, οι Marjan Kola, 18 χρόνων, Jani Thanous, 19 χρόνων, Argilea Leshi, 19 χρόνων και Ziber Leshi, 20 χρόνων.

Ο Kola, κατά την προανάκριση, ομολόγησε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας, ότι προ τετραμήνου περίπου, πήγε σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων της νέας εθνικής οδού, στις παρυφές της Θεσσαλονίκης, και έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό του με διαφανή κάλτσα, απείλησε με ψεύτικο πιστόλι, άγνωστο άνδρα, τη στιγμή που έβγαινε από το Ι.Χ. του, ενώ άγνωστη, επίσης, γυναίκα, παρέμεινε μέσα στο αυτοκίνητο. Ο Αλβανός, με τον τρόπο αυτόν, απέσπασε 120.000 δρχ. Η επίθεση αυτή δεν είχε καταγγελθεί στην αστυνομία.

Ο Kola, μαζί με τον επίσης Αλβανό, ονόματι Nretw, 18 χρόνων, αγνώστων λοιπών στοιχείων, στις 2 το πρωί της 20ής Σεπτεμβρίου, οπλισμένοι, ο πρώτος με το ψεύτικο πιστόλι και ο άλλος με μακρύκανη κυνηγετική καραμπίνα, πήγαν στο πάρκινγκ που βρίσκεται στο 20ό χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Αθηνών, κοντά στα διόδια των Νέων Μαλγάρων, όπου και επιτέθηκαν σε ένα ζευγάρι, που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του. Επρόκειτο για τον Γεώργιο Μερτζανίδη και την Ουκρανή φίλη του Tatiana Perysta, που είχαν αποκοιμηθεί, όταν δέχθηκαν την επίθεση.

Οι Αλβανοί πυροβόλησαν τέσσερις φορές, σπάνοντας το "παρ - μπριζ" του Ι.Χ. Ο Μερτζανίδης, ωστόσο, είχε την ετοιμότητα, να θέσει σε κίνηση το αυτοκίνητο και να διαφύγει, γλιτώνοντας έτσι από τα "νύχια" των δύο επικινδύνων Αλβανών.

Αρχές Οκτωβρίου, πρώτες πρωινές ώρες, ο Kola, πήγε μόνος στη βιοτεχνική μονάδα γεωργικών φαρμάκων των αδελφών Χριστέα, και οπλισμένος με κυνηγετικό όπλο, αναρριχήθηκε από μπαλκόνι, έσπασε το τζάμι παραθύρου και, μπαίνοντας στο εσωτερικό του κτιρίου, εξανάγκασε τους τρείς Αλβανούς αδελφούς του Adriatik Goce, να του παραδώσουν όσα χρήματα είχαν, που δεν ήταν παρά δύο χιλιάρικα και αυτά σε κέρματα.

Κατόπιν τους εξανάγκασε να του μεταφέρουν μία συσκευή τηλεόρασης σε απόσταση 700 μέτρων, περίπου, όπου την εναπόθεσαν σε οικόπεδο. Κατόπιν ο Kola πυροβόλησε εν ψυχρώ και σκότωσε τον άτυχο Goce. Ο δράστης διέφυγε πεζός, εγκαταλείποντας και την τηλεόραση, αφού πυροβόλησε μία φορά εναντίον των άλλων δύο αδελφών, χωρίς, ευτυχώς, να τους πετύχει.

Πρώτες πρωινές ώρες της 1ης Νοεμβρίου, η συμμορία των Αλβανών, σε πλήρη απαρτία, πήγε στο 10ο χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Κατερίνης, στο εργοστάσιο επίπλων του Δ. Ζεράκη, όπου έσπασαν τη τζαμαρία της εισόδου μικρής κατοικίας, όπου διέμενε ο Αβραάμ Λαζίδης με τη γυναίκα του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους. Και πάλι ο... πολύς Kola, πυροβολώντας με τη μακρύκανη καραμπίνα και ο Thanus με κοντόκανο κυνηγετικό όπλο, άρπαξαν ένα... πεντοχίλιαρο. Οι άλλοι δύο Αλβανοί της συμμορίας ήταν οπλισμένοι με ψεύτικο πιστόλι και ένα ρόπαλο.

Η τετραμελής συμμορία, πριν από ένα μήνα, διέπραξαν μεγάλο αριθμό κλοπών στην περιοχή της Σίνδου και σε χωριά της Πιερίας.

Οι Αλβανοί ανακρίνονται και για την άγρια δολοφονία του ταξιτζή.
Υπενθυμίζεται ότι προχθές βρέθηκε, στην περιοχή του Αιγινίου, το πτώμα του 50χρονου ταξιτζή Νίκου Τσάκαλου, που είχε εξαφανιστεί πριν από δύο εβδομάδες από τη Μελίκη Ημαθίας.
Ο Τσάκαλος βρέθηκε νεκρός σε ξεροπήγαδο και το κεφάλι του ήταν πολτοποιημένο από τα χτυπήματα που του είχαν καταφέρει ο δράστης ή οι δράστες. Πάνω σε τοίχο οι φονιάδες είχαν γράψει, με το αίμα του θύματος "βρομοέλληνες θα σας εκδικηθούμε".

Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο Τσάκαλος έφυγε από τη Μελίκη μεταφέροντας με το ταξί του Αλβανούς λαθρομετανάστες, πιθανότατα στο μεθοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής αλλά έκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν.
Μετά από εξονυχιστικές έρευνες βρέθηκε νεκρός στο ξεροπήγαδο και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το κίνητρο του εγκλήματος ήταν η ληστεία.


ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
Αλλη μία δολοφονία, μεταξύ Αλβανών, διαπράχθηκε χθες τα ξημερώματα, στο Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης.
Ενας άνδρας γύρω στα 22-25, που εικάζεται ότι ήταν Αλβανός, αναρριχήθηκε στο α όροφο και αφού έσπασε παράθυρο της αντιπροσωπείας γεωργικών φαρμάκων των αδελφών Χριστιά, μπήκε στα γραφεία, όπου διέμεναν τρείς Αλβανοί.

Με την απειλή κυνηγετικού όπλου, τους ανάγκασε να του παραδώσουν 2.000 δρχ. και μία τηλεόραση. Κατόπιν τους υποχρέωσε, όπως και στην προηγούμενη υπόθεση, να μεταφέρουν τη συσκευή σε οικόπεδα, σε μία απόσταση 400 μέτρων από τη βιοτεχνία.

Ενα από τα θύματα της ληστείας, ο Adriatik Goce, 23 χρόνων, επιχείρησε σε κάποια στιγμή να εκσφενδονίσει πέτρα, δέχθηκε κατάστηθα, μία μπαταριά από το όπλο του δράστη, από απόσταση δύο μέτρων, με αποτέλεσμα να καταπέσει νεκρός.