Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Χανιά: Σύροι έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας μετά από 11 κλοπές

Δύο Σύροι, ηλικίας 26 και 42 ετών, είναι σύμφωνα με την αστυνομία οι δράστες 11 κλοπών σε καταστήματα, σπίτια και ΙΧ, οι οποίες έγιναν από 16/1/2010 έως τις 2/4/2013 στα Χανιά.

 

Η παράνομη δράση των δυο Σύρων αποκαλύφθηκε χθες όταν σε έλεγχο που έκανε η αστυνομία στα σπίτια όπου έμεναν, βρέθηκαν τρεις τηλεοράσεις, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένα ηχείο, τρία χάλκινα μετάλλια, τρεις βαλίτσες με είδη ρουχισμού, έξι φωτογραφικές μηχανές, ένας φωτογραφικός φακός , δύο βιντεοκάμερες, μία ηλεκτρονική συσκευή πλοήγησης, ένα i-pad, δέκα κινητά τηλέφωνα δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και οκτώ ηλεκτρικά εργαλεία.

Η δράση των δυο Σύρων άρχισε το βράδυ της 16 Ιανουαρίου του 2010 όταν διέρρηξαν την κύρια είσοδο, καταστήματος ψιλικών ιδιοκτησίας, 59χρονης και έκλεψαν μία τηλεόραση και χρηματικό ποσό, ενώ η τελευταία ενέργεια που τους αποδίδεται ήταν αυτή της 2ας Απριλίου 2013, όταν φέρονται ότι διέρρηξαν αποθήκη, ιδιοκτησίας 71χρονου και έκλεψαν εμπόρευμα, απροσδιόριστης χρηματικής αξίας.

Μέρος των κλοπιμαίων αναγνωρίσθηκε και αποδόθηκε στους παθόντες, ενώ η αστυνομία συνεχίζει την προανάκριση και εξετάζεται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παράνομες πράξεις.